tiistai 12. toukokuuta 2015

Kukkiva piha, keväinen versio

Pihahommat ovat siinä pisteessä, että pihalle on levitetty 12 kuutiota multaa ja nurmikko on kylvetty. Näkymä on siis suurelta osin melko musta. Elän toivossa, että jossain vaiheessa alkaisi vihertääkin. Kivihommista myöhemmin lisää, se projekti on nyt istutusaltaan valmistuttua hiukan ollut jäissä. 

Naapuriin on tulossa uusi paritalo, mikä on tarkoittanut melkoista ryminää tontin rajalla. Kaivinkoneita, räjäytyksiä, kaivantoja jne on ollut ilonamme viimeiset kaksi viikkoa, nyt alkaa toivottavasti vähän rauhoittua siltä osin. Rytinä ja pölinä on osunut juuri tuohon pääsisäänkäyntimme ja ilta-aurinkoterassimme eteen, joten terassia ei ole vielä laitettu kesäkuntoon. Terassin edessä oleva kukkapenkki ei onneksi ole remppakohteena, joten sen kukkaloistosta on sentään saatu nauttia muun pihan ollessa mitä on. 

Tässä muutama ilta-aurinkoinen kuva keväiseltä etupihalta: 

Rusokirsikka hurmaa keväällä vaaleanpunaisilla kukillaan ja syksyllä leiskuvan punaisella ruskavärityksellään.

Blogien lukeminen kannattaa. Tämä tuntematon kaunokainen sai nimen, kun törmäsin siihen Hernepensaskujanne - blogissa. Ikivihreä kivikkokasvi  on nimeltään kaukasianpitkäpalko ja se tulvahtaa keväisin täyteen valkoisia kukkia. 

Vuorenkilpi on myös puhkeamassa kukkaan. Vuorenkilpi ei kuulu suosikkeihini ja olen sille ollut antamassa lähtöpassit parikin kertaa, mutta vaaleanpunaisten kukkien noustessa sydämeni heltyy ja siinä se kukkapenkin kulmalla edelleen on.

Etupihan istutusalue on iso ja hiukan sekalainen. Sateenvarjojalava on vielä varsin vaatimattoman
näköinen, mutta kesällä se on näyttävä tummassa vehreydessään. Tulppaaneja nousee maasta puun juurella. 

Nämä männyt... Saatan seuraavaksi kirjoitella siitä, miten kaivetaan vuorimänty (tms) ylös penkistä.
Epämääräinen rohjake, tilalle on suunnitteilla matalampia havuja. Kuvassa näkyy myös suikerotuhkapensas,
jota pitää taas kurittaa. Muuten se valtaa koko alueen pitkillä oksillaan. 

24 kommenttia:

  1. Ihanaa keväällä seurata, kun piha "herää". Tuo rusokirsikka on kyllä kaunis. Meillä on koristeomppu- ja kirsikkaluumupuu, jonka kukintaa päästään (toivottavasti) ihailemaan tänä keväänä ekaa kertaa :)
    Meilläkin on pihassa sateenvarjojalava. Tykkään siitä valtavasti. Se on ihana talvellakin, kun laittaa siihen valot ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset nauttimaan kukkaloistosta :) Meidän vastaistutetun omenapuumme kukintaa saa vielä odotella jokusen vuoden, veikkaan... Meillä on jouluvalot tuossa kirsikassa, kun se on terassiin nähden paremmalla paikalla :)

      Poista
  2. Eiköhän siellä ala nurmikin kohta vihertämään. Mukavasti on jo kukatkin alkanut kukkimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan... Ellei sade vie siemeniä mennessään... Istutukset on edellinen puutarhuri suunnitellut fiksusti, kun koko ajan jossain kukkii :)

      Poista
  3. Rusokirsikat ovat nyt kauneimmillaan - ihania vaaleanpunaisia pilviä siellä täällä :)
    Aurinkoisia päiviä toivoen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihania <3 Vaikka sade tekee nurtsille hyvää, olisi kiva saada välillä lämpöä ja aurinkoakin. Ainakin futiskentän laidalla sitä arvostaisi...

      Poista
  4. Niin mieletön on kyllä sekä talo, että piha. En tiedä onko kauniimpaa kuin tuo Rusokirsikka. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3 Kirsikkapuut ovat kyllä täydellisen hurmaavia!

      Poista
  5. Kevät on ihanaa aikaa, kaikki niin vihreää ja kaunista. Täällä pohjoisessa ei ole vielä lehdet kunnolla puissa, omenapuun kukista puhumattakaan, mutta kaikki tulollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään vihreys on kaikkein kauneinta! Tähän aikaan vuodesta Suomen pituus näkyy ja tuntuu, kevät tulee kovin eri tahtiin etelässä ja pohjoisessa :)

      Poista
  6. Ihana tuo pikkuinen valkoinen kukka, sopisi niin hyvin rautatieomenapuun alle..siis sen mitä ei vielä ole :D
    Mut täytyykin käydä puutarhalla tutustumassa.
    Mukavaa on seurata puutarhan viherrystä ja kukkien väriloistoa.
    Mukavaa loppuviikkoa Marika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi varmasti tosi kaunis sen kaverina :) Kevät on ihanaa aikaa, aika monta reissua on tullut tehtyä jo puutarhamyymälöihun ja monta vielä edessä... Leppoisaa viikon jatkoa, kaima!

      Poista
  7. Ihania pihakuvia ja voi miten kaunis onkaan kirsikkapuu ❤️Meillä on kaikki pihahommat vielä suunnitteluasteella kun poden issiaskipua niin ei hommista vielä tule mitään :( Mukavaa keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Voi sinun selkääsi, toivottavasti issias pian rauhoittuisi! Se on kyllä ikävä vaiva, minullakin vihoittelee joskus :(

      Poista
  8. Oih, täältähän löytyi juuri hehkuttamani rusokirsikka. Upea! Ja ihania kevätkuvia muutenkin, aurinkokin niin kutkuttavasti paistelee. Oikein ihanaa toukokuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusokirsikkaa voisi tuijotella ihan loputtomasti <3 Voi sitä kevätaurinkoa saisi näkyä useamminkin, taas on harmaata ja sateista :( Vehreää toukokuuta, Maria ja kiva kun tulit Kivi&Kakkuun!

      Poista
  9. Ihailen ihmisiä, joilla on puutarhageeni... Minulla olisi takapiha, joka ansaitsisi paremman emännin hoitamaan sitä... minusta ei ole siihen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä ihminen voi joka paikkaan ehtiä :) Tykkään puuhata pihalla, mullan kärrääminen oli ihanan terapeuttista!

      Poista
  10. Ihanan kauniita kuvia! Minä täällä epätoivoisesti odottelen, koska meidän käppänä kirsikkapuu innostuisi kukkimaan... Kaikki muut ovat kukkineet jo :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kirsikkapuusi innostuu pian kukkaloistoon :)

      Poista
  11. Ihana tuo etupihan kirsikkapuu!! Haaveillen myös sellaisesta, mutta ei taida meidän tontilla olla tarpeeksi kokoa sille....
    http://satutalo.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana, muistan sen riemun viime keväältä kun kukat puhkesivat! Olimme muuttaneet syksyllä niin en tiennyt sen olevan kirsikka :)

      Poista
  12. Aivan ihana tuo rusokirsikka! Ja kuinka upea sininen taivas, ihana kuva!
    Vuorenkilpi on minullakin sellainen loppukesästä päätän että lähtee ja keväällä ei raaski, kun kukat on niin suloiset :D Nautitaan vesisateesta huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi varmaan alkusyksystä se vuorenkilpi raastaa pois, ettei pääse houkuttelemaan keväällä :D Sade tekee hyvää nurmikolle, nautitaan siis siitäkin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!