sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Sateinen pihatyöviikonloppu

Hetkittäin iskee uskonpuute. Puolet pihasta on nyt sellaisessa tilassa, että tuntuu toivottomalta. Mies käänsi jyrsimellä koko nurmikon. Lähes koko viikonlopun on satanut, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Do the math. Arvaatteko, millaista mutavelliä pihamme on tällä hetkellä? Arvaatteko, minkä verran sitä mutaa kantautuu sisälle nuorten ja nopeiden jaloissa? Istutusaltaan kivet saapuivat vappuaattona ja niitä alettiin sitten innolla asetella paikoilleen. Toisella yrittämällä jo löytyi oikeat kivet oikeille paikoilleen. Sitten erehdyin katsomaan allasta lintuperspektiivistä eli toisen kerroksen terassilta, mikä on aika tyypillinen katseen suunta pihassamme. Saman tien havaitsin suunnitelleeni altaan mitat väärin. Liian pieni. Ja taas aseteltiin uudelleen, tällä kertaa hieman pidennettynä ja madallettuna versiona. Again, do the math. Eihän ne kivet tietenkään siihen riitä vaan nyt on ylimääräisiä muuri- ja kulmakiviä ja vastaavasti kansikiviä puuttuu. Edessä siis reissu kivikauppaan, että saadaan allas valmiiksi. 


 


Seuraava haaste onkin sitten saada altaan ympärille kiveys paikoilleen. Vanhaa kiveystä on purettu ja kiviä on jonkin verran, mutta ei tarpeeksi. Niinpä tähän on nyt viritettävä jotain muuta. Kenties harmaata noppakiveä. Jollakin konstilla kiviä pitäisi saada myös lohkottua pienemmiksi. Suunnittelu jatkuu. Elämä on paljon jännittävämpää, kun tekee pihatöitä dynaamisilla suunnitelmilla. 

Pihan valmistumista odotellessa voin vaikka seistä ojassa suojelemassa sinivuokkoa ja pohtia miten ratkaistaan ensi lauantain aikataulupäällekkäisyys, kun samaan aikaan pitäisi olla turnauksessa Kirkkonummella ja kuskaamassa synttärijuhlijoita Flamingoon. Ei taas käy aika pitkäksi. Parempaa ensi viikkoa! 

16 kommenttia:

 1. Hihii, mulle käy aina noin! Päässä suunnitelma on täydellinen, mutta käytännössä se vaatii aika lailla hiontaa muuttuakseen timantiksi. Nytkin tuo vessaremppa vaan venyy ja paukkuu kun kaikki ei olekaan valmista suit sait sukkelaan. Joo ja kokoamista odottaa yksi iso uusi kasvihuone. ONNEKSI sataa. Muutoin iskisi " pakko saada kasvihuone kasaan" paniikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun muillakin on pikku "projekteja" :) Mun projektit ei yleensä pääse edes käyntiin, kun niitä ideoita on aikas paljon enemmän kuin innokkaita toteuttajia... Tsemppiä vessaremppaan, kyllä se sieltä valmistuu!

   Poista
 2. Kääk mikä savotta, uijui... Kyllä se siitä vielä, mutta välillä ihmettelen miksi asiat useimmiten menevät vaikeimman kautta.

  Kivaa sunnuntai-iltaa kuitenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep, ja tuossa kuvassa näkyy vain pieni osa siitä mudasta... Enää tarvitaan multakuormaa ja ruohonsiemeniä ja kalkkia jajajaja... Ehkä meillä on joskus loppukesästä jo nurtsikin! Nyt sunnuntai-iltaa Tähdet tähdet ja lätkän parissa :)

   Poista
 3. Huh johan on hommaa, ei tosiaan käy aika pitkäksi.
  Parempaa tulevaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, ehkä tämä vielä iloksi muuttuu... :)

   Poista
 4. Onnea rakentamisurakkaanne! Kyllä siitä vielä hyvä tulee, vaikka ei ehkä nyt siltä tunnu. ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista se on, kun on eka kertaa pappia kyydissä :) Kantapään kautta opettelua, silloin vaan pitää olla lehmän hermot (minulla, no heko heko...)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ihailen aina sinun polkujasi ja kauniisti rajattuja kukkapenkkejäsi, ehkä joku päivä meilläkin tämä projekti on voiton puolella. Paitsi että puutarhahan ei ole kai koskaan valmis...

   Poista
 6. Oi joi :) tulisipa kuivempaa, niin tuo homma olisi mukavampaa... Ensi viikoksi lupasivat lämmintä, mutta taitaa tulla myös vettä :( Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan nyt sitä aurinkoa,lisää vettä niin johan on savivelliä pihassa...

   Poista
 7. Tsemppiä pihahommiin :) Lopputulos onneksi palkitsee kovan työn <3 Leppoisaa sunnuntai iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan sitä hyvää lopputulosta... :)

   Poista
 8. Oi, oi, mulla on suunnitelmissa (=mielessä) kukkapenkki, jossa olisi eri tasoja... Mielenkiinnolla odotan kuvia, millainen tästä sun istutusaltaasta tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sellainen olisi hieno! Tästä kapistuksesta taitaa tulla aika jyhkeä... Ehkä se massiivisuus häviää sitten niiden kasvien alle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!