keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Laiskan naisen surffikiharat

Illalla saunan jälkeen ei millään huvita alkaa föönailla hiuksia. Niinpä usein menen nukkumaan märillä hiuksilla ja kadun sitä seuraavana aamuna, kun hiukset ovat pitkin päätä epämääräisillä laineilla. Hiukseni ovat sen verran taipuisat luonnostaan, että ilman föönikuritusta look on aika kauhea. Tarvitaan siis nopea tapa välttää bad hair day. 

Miten tehdään nopeat ja helpot surffikiharat?

Eilen oli vuorossa todella laiska versio. Suihkutin pyyhekuiviin hiuksiin Kerastasen Fluidissimea, eli silottavaa ja lämpösuojalla varustettua sprayta. Sitten hiukset lenkeillä viidelle löyhälle sykerölle ja unten maille. Aamulla kiharapilvi on valmis. 

Luottokamat. Drynamic on pelastanut monta huonoa hiuspäivää.
En tiedä miten olen joskus tullut toimeen ilman kuivashampoota. Kestävämmän lopputuloksen saat, kun laitat pohjalle muotovaahdon. Hiukset kieputetaan pieninä osioina sykeröille ja kiinnitetään kahdella pinnillä ristiin. Näin syntyvät vanhat kunnon sormikiharat. Mitä enemmän sykeröitä, sitä tiukempi kihara. Taipuisat hiukseni vetävät melkoiseen afroon, jos laitan sykeröitä kovin monta, joten useimmiten laitan vain 5-10 sykeröä. Kiharat jäävät silloin rennommiksi. 

Tässä aika iso ja löyhästi kieputettu sykerö, mutta perusperiaate selviää kuvasta.Jos hiukset tuntuvat aamulla vielä kosteilta, kuivaa sykeröt hiustenkuivaajalla ja anna jäähtyä ennen purkamista. Kostea kihara lässähtää. Pinnit pois ja lakkaa päälle - surffitukka on valmis. 16 kommenttia:

 1. Ihanan rennot laineet! Minulla on sama tekniikka hiusteni kanssa. Auna vaan ei jaksa aloittaa ikuisuuden vievää föönaus showta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se föönaaminen vaan niin tympii joskus... Ja sitten kaduttaa kun ei viitsinyt. Tässä ainakin pääsi helpolla :)

   Poista
 2. No wau, onpas rouva hyvännäköinen kiharoilla.

  VastaaPoista
 3. Näppärää ;) Onnistuisikohan minunkin hiuksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on pitkät hiukset? Kannattaa kokeilla, mutta pienemmillä sykeröillä, muuten voi jäädä märäksi hiukset.

   Poista
 4. Tätä pitää kokeilla. Ihanat kiharat.

  VastaaPoista
 5. Hyvännäköiset kiehkurat! Sinulla on varmasti pehmoiset hiukset, kun noin hyvin kihartuu. Itsellä kihartuu, mutta lätistyy kyllä nopeasti. Niin ja ei minun tukka yletä vielä sykeröille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sopivan taipuisat hiukset auttaa tässä lajissa :) Eipä ole enää kiharassa, kun tihkusateessa vietin pari tuntia futiskentän laidalla...

   Poista
 6. Ihanat, luonnolliset kiharat! Wau :)

  VastaaPoista
 7. Onpas nätit! Kerastase-tuotteet on parasta, mitä mun hiuksille on tehty :) Tarviskin kokeilla tollasta kiharrustekniikkaa. Mulla on luonnonkiharat hiukset, jotka yleensä föönaan suoremmiksi. Tänää täällä on satanut koko päivä vettä, ja ulkoilujen ansiosta sain illaksi "kivan'' kiharakampauksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteaa on ollut, eipä ole enää kiharaa... Jos sun luonnonkihara asettuisikin isoilla sykeröillä kivasti laineille? Eikun vaan kokeilemaan :)

   Poista
 8. Kivat kikkurat :) Kosteana kun rutistelen omiani muotovaahdon kera, niin pysyy aika hyvin... Ja tämän päivän tihkun jälkeen aamulla suoraksi föönatut ovat sitten ihan piruuttaan kikkuroilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sadepäivänä kannattaa aina lähteä valmiiksi kiharoilla hiuksilla ulos :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!