Tarvikkeemme ovat:
6-8 viipaletta leipää
Kostutusliemi
3 dl maitoa
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Sekoita liemen ainekset keskenään, vispaa sen verran, että kananmuna sekoittuu kunnolla maitoon. Kasta leipäviipaleet molemmin puolin liemeen. Paista leivät pannulla voissa kullanruskeiksi.
Tarjoa kermavaahdon tai vaniljakastikkeen ja hillon kera.
Voissa paistettu leipä on jo itsessään herkullisen näköistä. Liemi ja voi tekevät kauniin paistopinnan. |
Kuningatarhillo ja vaniljavaahto hoitivat homman tyylikkäästi kotiin. |
Köyhät ritarit ovat oman lapsuuteni suuri herkku. Mutta eipä niitä ole tullut itse tehtyä eli lapseni ovat jääneet paitsi näistä. Ehkä pitäisi joskus tehdä, niin hyviä makumuistoja näistä on itselläni.
VastaaPoistaKermavaahdon ja hillon kanssa mikä vaan maistuu hyvältä... Ja onhan tämä hyvä konsti hyödyntää vanhenevaa leipää tai kuivahtanutta pullaa :)
PoistaOijoijoi näitä lapsuudenherkkuja, en ole ikinä tehnytkään omille muksuille. Arvaa kurnaisiko vatsanpohjassa kun näin nämä kuvat. ;)
VastaaPoistaIhanaa tiistaita Marika <3
En muista näitä lapsena syöneeni, mutta ainahan sitä voi uusvanhoihin herkkuihin tutustuttaa lapset :)
PoistaVoi vitsit, ei olekkaan muuten hetkeen tehny näin mieli köyhäreitä. Kai sitä pitää repäistä ja vaikka viikonloppuna tekaista näitä nameja.
VastaaPoistaOn ne vaan niin hyviä :)
PoistaNamia - meillä paljon käytetty jälkiruoka lapsuuskodissa... Äidin leipomasta pullasta tehtynä. Itse teen ritarit leivästä - pullaa kun en juuri leivo... vielä.... ;)
VastaaPoistaOn kyllä hyvää, eikä tarvitse pullaa ollakaan, kun kostutusliemessä ja höysteissä on sokeria :)
PoistaNam mitä herkkuja ovatkaan :) Köyhiä ritareita ei olekaan tullut tehtyä pitkään aikaan vaikka aineksia aina löytyykin kaapista :)
VastaaPoistaNyt kun näitä tuli kerran tehtyä, lapset hinkuvat uudestaan ja uudestaan :)
PoistaKiitos muistutuksesta. Vanha, kunnon herkku, jota joskus lapsuudessa sai. Nami!
VastaaPoistaVanhassa vara parempi :)
Poista