Tänään on taas ollut pihankaivelupäivä. Jokunen kottikärryllinen maata on siirtynyt paikasta A paikkaan B ja aletaan lähestyä sitä vaihetta, kun pääsee tekemään pohjaa kiveykselle. Mallailin jo kukka-altaan sijoittelua, sekin alkaa löytää muotonsa.
Vanhaa kiveystä puretaan muutama rivi, näin saadaan nurmialuetta isommaksi ja yhtenäisemmäksi. Kivet siirretään istutusaltaan ympärille. Kaivuuhommia on siis edessä, onneksi lähtevät helposti irti. |
Muutama kottikärryllinen nurmikkoa ja kivistä multaa odottamassa jatkosijoitusta. Päivän kuntojumppa! |
Istutusaltaan paikka alkaa hahmottua. Olen kovasti symmetriaan taipuvainen, joten laatikon leveys ja sijainti on katsottu erkkerin seinän kanssa yhteensopivaksi. |
Tämä viikko on ollut pihatöiden lisäksi hyvän ruuan viikko. Maanantaina kävin ihanien leidien kanssa vanhoilla kotikulmillani Kalliossa syömässä. Sandron falafelsalaatti oli varsinaista makujen ja struktuurien ilotulitusta. Kerrassaan hurmaavia salaatteja ja tahnoja, puhumattakaan rapeista ja herkullisista falafeleista. Aah! Taisin jäädä vähän koukkuun Lähi-Idän makuihin. Näitä haluan oppia kokkaamaan itse.
Kotikeittiössä kokkailin poronkäristystä. Päätin kokeilla muussia muhevoittamaan ruskistettua voita. En ehkä arvannut ruskistaa voita ihan tarpeeksi (parempi ali kuin yli?), sillä en sitä kuuluisaa pähkinäistä aromia tavoittanut, mutta eihän voi ihan perusmuodossaankaan muussia pahenna. Poron paistikäristys on erittäin kiitollista kokattavaa. Kuumalla pannulla käristys, hautumaan ja mausteeksi hiukan maustepippuria ja riittävästi suolaa. Toimii aina.
Viikon päätteeksi kävin hyvässä seurassa syömässä Järvenpään Huvilassa. Säveltäjämestarin menu olisi kyllä vienyt Sibeliuksenkin kielen mennessään. Hummericappuccinoa, parsaa benedicte, kuvassa näkyvä siika korvasienikastikkeella, täydellisen rapsakoilla kasviksilla ja bataattilastuilla sekä jälkiruoaksi uunijäätelö Alaska. Huvilan hirsiseinien suojiin on pakko palata aina uudelleen herkuttelemaan, aina on listalla jotain uutta ja ajankohtaista.
Loppuun pienenä vinkkinä: Kivikakku löytyy myös Instagramista. Sinne lataan ruokakuvia ym.nopeita juttuja arjesta, joita en välttämättä tuo blogiin lainkaan. Blogin ruokapostauksissa keskityn enemmän kokeilemiini resepteihin. Eli tervemenoa tykkäilemään Kivi&Kakusta myös Instassa :)
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin: Ihanaa viikonloppua!
Oijoi mitä ruokia! Herkullista viikonloppua <3
VastaaPoistaHyvä ruoka, parempi mieli :)
PoistaTehän omette laittaneet tuulemaan pihalla.
VastaaPoistaOikein mukavaa viikonloppua!
Kun joutuu vuoden odottamaan suunnitelmien kanssa, alkaa jo olla patoutunut tarve iskeä lapio multaan :D Suloista sunnuntaita, Outi!
PoistaSiitä se lähtee :) Tuossahan olisi ihanteellinen paikka pulputtavalle suihkulähteellekin päivänliljojesi seuraksi ;)
VastaaPoistaMyönnän, sekin ajatus kävi mielessä.... Patsastakin pohdittiin eilen...
PoistaKaikenlaisia hekkuja niin ruuan suhteen kuin pihallakin!
VastaaPoistaPihahommia on vaan niin kivoja <3 Ja hyvä ruoka :)
PoistaNam mitä ruoka kuvia <3 ja ihanaa kun on kevät ja pääsee noihin pihahommiin :) Mukavaa sunnuntaita <3
VastaaPoistaHyvä ruoka ilahduttaa aina! Kevät on ihan parasta aikaa, silloin riittää energiaa vaikka kivien kääntelyyn ;) Suloista sunnuntaita <3
PoistaOi, kuinka inspiroivia kuvia! Pitäisiköhän meidänkin kaivaa haravat esille... ;)
VastaaPoistaPihahommissa on jotain niin palkitsevaa!
PoistaSandrossa on ihana ruoka. Pari kertaa olen käynyt Kalliossa, mutta Eiran Sandro on vielä testaamatta.
VastaaPoistaOli kyllä hyvää. Olisin voinut valita listalta mitä tahansa, kaikki kuulosti todella herkulliselta!
PoistaVoi kun mullakin olisi into tehdä pihalle jotain ;) Ihan tuli pisto sieluun ;)))
VastaaPoistaSulla onkin sitten intoa muihin asioihin niin, ettei tunnit vuorokaudessa piisaa vielä pihallakin tonkia :)
Poista