perjantai 10. huhtikuuta 2015

Japanilainen soppa

Taannoin parturissa poikia odotellessa käteen osui Anna-lehti (vai olisiko ollut Me Naiset... ei voi muistaa), ja sieltä huomioni kiinnitti japanilaishenkinen keitto. Räpsäisin kännykällä ohjeen talteen (mihin oikeasti joutuisin ilman puhelinta!) ja heti seuraavalla kauppareissulla keräilin tarvikkeet mukaan. Ei muuten ihan yhtenään tule ostettua miriniä, tuoretta inkivääriä ja seesamiöljyä. Tofusta en niin välitä, joten sen korvasin broilerilla. 

Ohje näyttää tältä:Toteutus meni vähän sinne päin (tämä ei taida enää tässä vaiheessa yllättää ketään). Inkivääriä ja chiliä olisi voinut laittaa enemmänkin. Keittoajat ovat ohjeessa ehkä hiukan pitkiä, sillä tykkäisin vähän rapsakammista kasviksista. Ja soppa on saatava saman tien lautaselle, koska ylimääräinen hauduttelu tai seisottaminen vain saa kaiken pehmenemään liikaa.

Ja tältä se soppa sitten näytti:Herneenpalot ovat ihanan rapsakoita. Niitä voisi käyttää ruuanlaitossa useamminkin, mutta talviaikaan vaihtoehdot ovat pakaste tai tuoreet kenialaiset (tms), joten harvoin tulee kuitenkaan käytettyä. En ole mikään vannoutunut lähiruokaintoilija. Rajani tuontikasvisten osalta menee jossain Välimeren tienoilla, ja siitäkin voi satunnaisesti joustaa. Fanaattisuus oikeastaan missään asiassa ei ole minulle tyypillistä. 

Se filosofiasta. Hyvää soppaa oli, kannattaa kokeilla! 


10 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä ♡
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! :) Noita tuoreita herneenpalkoja olen jonkun verran käyttänyt, mutta vähän arveluttavaa on kun ne tuodaan jostain tosi kaukaa... Minä olen lähiruoan kannattaja - valinta on aina lähiruoka, jos on vaihtoehtoja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne jää minultakin useimmiten hyllyyn. Ihanaa kun tulee kesä ja kotimainen tarjonta taas parhaimmillaan :)

   Poista
 3. Nam - kuulostaa ja näyttää hyvältä! Tosin meillä ei oikein uskalla käyttää chiliä, kun lapset eivät siitä piittaa ja ilman sitä tämä(kin) ohje ei varmaan ole ihan sama?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tekisin niin, että jättäisin chilin pois ja lisäisin omaan annokseen jotain chilitahnaa, sambal oelekia, tabascoa tms. Meilläkään ei muu perhe oikein tykkää tulisesta niin lisäilen sitten ruokiin tulisuuden vain omalle lautasellani :)

   Poista
 4. Herkullinen soppa ❤️Tätä täytyykin kokeilla perinteisten soppien tilalle :) Aurinkoista lauantaita :)

  VastaaPoista
 5. Tätä täytyy tehdä, paitsi nuo nuudelit, no niitä voi räiskiä muiden lautasille, eikös vaan. Nimittäin keitto-ja salaattiideat ovat hakusessa koko ajan.

  Upeaa sunnuntaita Marika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota oma annoksesi talteen ennen kuin lisäät nuudelit :) Tämä oli kivan erilainen keitto, pitää useamminkin kokeilla näitä aasialaisia! Ihanaa sunnuntaita, Tiia <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!