sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Papaijapähkinäpatukat

Testailin aikaisemmin Myllyn Parhaan energiapatukkaohjetta ja sen jälkeen patukoita onkin tehty pari kertaa. Ohje alkaa hioutua mieleiseksi, tässä testattu versio:

0,5 dl rypsi- tai avokadoöljyä
0,75 dl omenamehua
0,75 dl hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
1,5 dl cashewpähkinärouhetta
2 dl kuivattua papaijaa

Tähän voi käyttää oikeastaan mitä tahansa pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä oman maun mukaan. Tästä tuli vähän pähkinäisempi versio, sillä se pysyy paremmin kasassa kuin jos hedelmiä olisi tosi paljon. Samoin hunajan määrää on hiukan vähennetty, sillä makeutta tulee hedelmistä reippaasti. 

Toimi näin:

Pilko hedelmät pienemmiksi. Öljy, mehu ja hunaja kuumennetaan kiehuvaksi ja muut aineet sekoitetaan joukkoon. Jos taikina tuntuu liian murenevalta, lisää tilkka mehua. Painele taikina tiiviisti vuokaan, joka on leivinpaperoitu ja sivelty öljyllä. Uunissa 200 asteessa 20-25 min. Leikataan jäähtyneenä. Tästä tulee n. 12 patukkaa, riippuu miten isoja leikkaa. Kuorruta halutessasi valkosuklaalla.

Energiapatukkalevy ennen paistamista. 

7 kommenttia:

  1. Taitaa olla minunkin pakko kokeilla tätä, näyttää ja kuulostaa se niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vaan kaikki lempparihedelmät patukoihin :)

      Poista
    2. Jes, hyvä Pia :) Toivottavasti tulee makoisia!

      Poista
    3. Tuli oikein hyviä - vielä pitää vähän hioa koostumusta. En osannut laittaa tarpeeksi mehua... Mutta tosi hyvää naposteltavaa :) Kiitos reseptistä!

      Poista
  2. Näitä täytyykin kokeilla! Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vaan testailemaan omilla suosikkimauilla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!