sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Lumisena aamuna jääkaapista ui nieriä

Nukkumatilla on ollut hiekat vähissä viime aikoina, aamukuudelta alkoi jo silmät väkisin aueta. Olen keskimäärin ennemmin aamu- kuin iltaihminen, joten jotain puuhaa piti keksiä heti aamutuimaan.

Voileipäkakkuinspiraatio iski viikolla vanhoja kuvia selatessa. Herkullista savunieriää löytyi Cittarin kalatiskistä eilen ja sehän pyrki jääkaapista ulos aamuseitsemältä. Eikun hommiin..... Voileipäkakkupostausta vähän myöhemmin, kun on maut tekeytyneet ja kakku saanut koristeet niskaansa. 

On nieriällä hurjat hampaat! 
Sitten olikin jo aika katsoa totuutta silmiin eli avata sälekaihtimet. Lunta on tullut yön aikana toistakymmentä senttiä, joten lumityöt kutsuivat. On muuten melko märkää tavaraa tipahtanut taivaalta! Harmi kun en älynnyt laittaa sykemittaria, taisi tulla kuntojumppa tehtyä tälle päivälle. Osa 2. odottaa vielä, vasta puolet sain tehtyä. 

Kinosta alkaa kertyä kuusen juurelle. 
Aamupalan sain syödä ylhäisessä yksinäisyydessäni, sillä perheen kolme miespuolista vetelee autuaasti sikeitä edelleenkin (toim.huom. klo 9.24). Aamu alkaa aina teellä. Teepussit majailevat Harrodsin teepurkissa, joka lienee ainoa talosta löytyvä peltipurkki. Varastossa saattaa joku olla. En ole purkki-ihminen selvästikään. Tähänkään rakkaaseen purkkiin ei ole niinkään syynä peltipurkki vaan Lontoo <3 Sinne voisin palata aina uudestaan ja uudestaan. Edellisestä reissusta onkin jo liian kauan. 


Teemukeina meillä käytetään joko celadoninvihreitä 0,4 l Teema-mukeja tai näitä Pentikin Hiisi-mukeja, tai voisi sitä kenties kuksaksikin kutsua. Hiisi on tietääkseni Pentikin ensimmäisiä malleja 70-luvulta. Aika pitkän tien on Pentik kulkenut, jos vertaa tätä rouheaa Hiisiä vaikkapa herkkään Vaniljaan. Mieheltä löytyi näitä motteja yksi ennestään. Teemukin pitää olla riittävän kokoinen, joten tämä päätyi kirpputorin sijasta aktiiviseen käyttöön. Pitihän niitä sitten saada useampi, että molemmille on oma. Iittala-Arabia FB-kirppikseltä löytyi lopulta kolme lisää. Että sellaista tyylien sekamelskaa meillä :)  

Hiisi on tukeva kädessä, tarpeeksi iso ja pitää teen lämpimänä. 

Leppoisaa sunnuntaita sinulle <3

8 kommenttia:

 1. Rentouttavan aamun olet saanut itsellesi melkein kuin varkain :)
  Voih voilripäkakku on varmasyi täydellinen.
  Itse olen aina ollut aamuvirkku, jolloin hetki yksin kahvikupposen kanssa (joka on teeman muumimuki)saa ajatukset järjestykseen, mut nykyään iltavuorosta kotona olen puolenyönpaikkeilla, on pakko antaa itsensä nukkua.
  Leppoisaa sunnuntaita Marika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäiseksi menee sinulla illat, silloin on kyllä aamusta tankattava unta ja osattava rytmiä muuttaa lennosta. Voileipäkakusta ei vaan voi tulla huono, oli niin hyvänmakuinen savunieriä! Nyt pitää hätistää lapset lumihommiin :)

   Poista
 2. Kuulostipa ihanan leppoisalta aamulta ja voi, täälläkin on lunta enemmän kun tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt lumitöitä voi leppoisaksi kutsua, hiki ainakin tuli :D

   Poista
 3. Hihii Marika, ihana purkki! Juuri tänään kuvasin instaan 3 Harrodspurkkiani ja tuo ihanuus ei ollut joukossa. Pyörtyisit meillä purkkeihin tai voisi jopa iskeä purkkiahdistus, kun et ole purkki-ihminen. <3

  Tunnustan olen addikti, purkkiaddikti. <3

  Ja hei kuvailusta bloggarinoviisista noviisi sana pois, et sää mikään noviisi ole. Hyvä meininki täällä

  Ihanaa sunnuntaita.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan olit Tiia mielessä, kun tuon purkinkuvan räpsäisin <3 Ei mua sun purkit ala ahdistaa, päinvastoin kauniita purkkeja sulla on :) Erilaisia koteja on kiva nähdä, tylsäähän se olisi jos kaikilla olisi samanlaiset nurkat.
   Jaa kai sen noviisin voisi tuosta poiskin jättää, kun yli 40 postausta on tullut jo väkerrettyä (osa kyllä vielä luonnoksia). Lumista sunnuntaita <3

   Poista
 4. Mukava sunnuntaiaamulta kuulostava alku päivääsi :) Aikainen lintu madon nappaa. Paljon ehtii kun ajoissa aloittaa.
  Tuollaista Pentikin mallistoa on muistanutkaan olleen. Kiva ja erilainen näihin nykyisiin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi erilainen ja väri jotenkin ehtaa 70-lukua :) Leppoisaa sunnuntaita, Pirjo!

   Poista

Kiitos kommentistasi!