sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Nieriä-kylmäsavulohikakku

Aamuvarhaisella tein voileipäkakun maustumaan ja iltapäivällä oli koristelun vuoro. Tästä tuli vähän sellainen huvinvuoksisunnuntaina-kakku, eli ei mikään erityisen viimeistelty. Tulipahan taas harjoiteltua.

Tästä lähdettiin liikkeelle. Tein kakun pienehköön leipävuokaan, joka vuorataan tuorekelmulla. Leipänä käytin Taika Ruis-paahtoleipää, joka on pehmeä, mutta maukas. Vuokaan meni n. kolme viipaletta / kerros. Leikkaan leivästä aina kakkuun laittaessa kuoret pois, vaikka kyllähän nekin sinne muhentuisivat riittävällä kostutuksella. Kostutukseen käytin kasvislientä, jonka maustoin limemehulla. 



Täytteeseen silppusin aamun kuvista tutuksi tullutta savunieriää, joka sai seurakseen majoneesia ja ranskankermaa. Lisäsin mausteeksi hieman suolaa ja sitruunapippuria. Limemehu olisi ollut hyvä lisä, sillä täyte oli melko raskas, vaikkakin hyvänmakuinen. Yleensä käytän kahta eri täytettä, mutta tämän aamun kakkuun tuli vain kaksi kerrosta samalla täytteellä. 

Kakku kumottuna ennen koristeita.
Kuorrutin kakun majoneesi-kermaviiliseoksella ja koristeet improvisoitiin jääkaapin antimilla eli tässä tapauksessa kylmäsavulohta, rucolaa, maustekurkkua, paprikaa ja kurkkua. Koristelu onkin vähän kaksipiippuinen juttu. Runsaat, suuret koristeet ovat kauniita ja näyttäviä, mutta ikäviä leikata. Itse suosin ehkä mieluummin pienempiä koristeita, joita niitäkin saa olla runsaasti (ks. katkarapu-lohikakku). Tässä nyt mentiin aika rouheilla linjoilla... 







Kyllä tämä sunnuntaivälipalana maistui ;) 

10 kommenttia:

  1. nam, maistuis mullekin :-) - vanuli-

    VastaaPoista
  2. Katsellaan tyttöni kanssa näitä kuvia ja molemmat sanoo: "Nam!"
    Julkaisin äsken blogissani sinulle haasteen. Käypä katsomassa! Toivottavasti ehdit osallistua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta :) Sattui oikein sopiva teema, kun aina ei muista arvostaa niitä pieniä ihania asioita vaan tulee tarvottua vaan suossa ja näkee ne suonsilmäkkeet...

      Poista
  3. Mainio voileipäkakku! Siitä on jo aikaa, kun viimeksi olen voileipäkakun tehnyt, ja tiedän syynkin, se on isotöinen. Mutta tämä antamasi resepti vaikuttaa kivalta ja nopealta tehdä. Ja näyttää herkulliselta, jota se varmasti onkin.
    Heleätä ja herkullista helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin pitkään siinä käsityksessä, että voileipäkakku on isotöinen, mutta ei se oikeasti sitä välttämättä ole :) Toki jos alkaa alusta lähtien tekemään majoneesin itse, siivuttaa kalat ym niin saahan siihen aikaa menemään, mutta valmiilla tuotteilla voi oikoa mutkia ;) Valoisaa helmikuuta, Tuulia!

      Poista
  4. Voi mahoton sun kanssa, aivan mieletöntä herkkua.. <3

    Kivaa maanantaita. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on herkkuviikko, mä en varmaan postaile muuta kuin kaikkea namia koko viikolla :) Makeaa maanantaita, Tiia <3

      Poista
  5. Nam :) Voileipäkakku on niin hyvää, vesi kielellä jo kuvaa katsellessa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!