keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Koekeittiö: Lehtikaalisipsit

Lehtikaalista kohkataan sen verran joka puolella, että pitihän sitä ostaa kokeiltavaksi. Ensimmäinen kokeilu oli lehtikaalisipsit, jotka näemmä ovat vallanneet Suomen tässä viimeisen parin vuoden aikana. Keittiössäni ei erityisesti harrasteta trendien aallonharjalla ratsastamista, joten tähän villitykseen ehdin mukaan vasta nyt. 

Reseptit on tehty sovellettaviksi, joten hain ensi töikseni muutaman sipsiohjeen ja jätin sitten noudattamatta niitä. Kippasin kulhoon öljyä, valkoviinietikkaa, pekonisuolaa ja savupaprikaa, kaalit sekaan ja uuniin. Ensimmäinen pellinen ehti vähän kärähtää, ei hyvä. Toinen jäi ehkä vähän vajaaksi, ei hyvä. Puolivälissä pussia (ja eka erää maistettuani) kyllästyin koko hommaan ja silppusin loput odottamaan seuraavaa koekeittiön proggista. 

Before:



After: 



Tuomio: Tulipahan kokeiltua. Pelkällä öljyllä ja suolalla maustettuna näitä voisi ehkä ajatella johonkin annokseen koristeeksi. Niin paljon en lehtikaalisipseihin tykästynyt, että alkaisin huvikseni niitä napostelemaan. Ei jatkoon.

Oletko sinä tähän trendiherkkuun tutustunut ja tykkäsitkö? 



14 kommenttia:

  1. :-) Ei se aina tuu mieleinen ja lehtikaalia voi käyttää monella muullakin tavalla!
    Minäkin tein kerran noita sipsejä, maustoin valkosipuliöljyllä, ei hyvä! Smoothieen uppoavat hyvin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihersmoothiet, siinä toinen trendiherkku, johon en ole vielä tutustunut... Ehkä pitäisi :)

      Poista
  2. Kaali kammottaa, joten juu ei. Coleslaw taitaa olla ainoa missä kaali uppoaa. Kiinnostaisi nuo kukkakaalitortillat, jos tässä pitää möhköfantin alkaa laihduttelemaan.... Mutta vihaan kukkakaalia... Eli en ole varma kokeilenko koskaan..

    Aurinkoista päivää Marika. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole mikään suuri kaalinystävä. Vasta aikuisena olen oppinut syömään kaalikääryleitä ja kaalisopalla mä varmaan laihtuisin ihan siksi, etten saisi sitä syötyä... Coleslaw on hyvää! Kukkakaali on hyvää, paitsi jos se on vetisen ylikypsäksi keitetty. Sitten sitä ei kyllä syö. Ihanaista talvipäivää <3

      Poista
  3. No kiva kuulla, etten ole ainoa, joka ei ole noihin hurahtanut. Toki kaalia syön, perhe nirsoilee, mutta luulen, etä muussa muodossa putoaisi paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä kaikkiin villityksiin tarvitse hurahtaa :D

      Poista
  4. Juu testasin. Ei mennyt jatkoon. Näinkään valmistettuna en oppinut lehtikaalista tykkäämään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, olet siis tehnyt enemmänkin lehtikaalikokeiluja? Mitä muuta mun kannattaa jättää kokeilematta :D ?

      Poista
  5. Mekin kokeilimme sipsejä - kerran.... Ei tarvitse toista kertaa... Pellillisestä söimme osan ja taisimme loput laittaa pois... Kaali padassa ja kääryleissä menee, mutta eipä juuri muuten... paitsi sitten kukka- ja parsakaalit, joita molempia rakastan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukka- ja parsakaali onkin ihan eri asia :) Kukkakaalicurryä katselin Maku-lehdestä, voisi olla namia!

      Poista
  6. Minäkin testasin noita jossain vaiheessa, enkä ihan suoralta kädeltä tykästynyt. Tosin loppuvaiheessa alkoi jo maistua ja nyt on alkanut tehdä uudelleen mieli, joten teen varmastikin uuden testierän. Nimimerkki: Kypsän kaalin haisu on aika kammo

    Kiva kun jätit kommentin blogiini, niin löysin tänne. Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunista leijuva "tuoksu" ei tosiaan houkutellut. Kokeilen ehkä sen naturelliversion vielä, rapsakkuushan noissa oli kiva. Kiitos kun tulit käymään, tervetuloa toistekin :)

      Poista
  7. Minä myös kokeilin viime kesänä lehtikaalisipsejä. Kävi kuten sinulle, poltin satsin lievästi ja ne maistuivat palaneelle kaalille.. ei mikään superherkku. Mutta jos eivät olisi palaneet, ehkä sitten, en ole tullut kokeilleeksi uudelleen. Sen sijaan ole kyllä paistinpannulla öljyssä kuullotellut lehtikaalisilppua, maustanut suolalla ja pippurilla ja se on osoittautunut ihan hyväksi. Jos lehtikaali on niin terveellistä mitä sanotaan, noin se minulle uppoaa helpoiten :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä tuota muuten varmaan käytän jatkossakin, mutta sipsit saa olla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!