maanantai 25. tammikuuta 2016

Suunnitelmallinen maanantai | Sitrussmoothie

Yksi asia kerrallaan. 

Viime viikolla tuli oikein reipas muistutus siitä, mitä seuraa kaikkien asioiden muuttamisesta samaan aikaan. Oli detox-kurssin toinen viikko. Ensimmäisestä viikosta jäi tosi hyvä fiilis, kun nesteet todella lähtivät liikkeelle ja olo oli pääsääntöisesti kevyt ja energinen. Ehkä sitten lähdin toiseen viikkoon hiukan "takki auki". Että kyllähän minä tämän osaan. Pikkujuttu, koko ruokavalio uusiksi ja viikon jälkeen homma hanskassa! 

No ei ollut. Alkuviikko vielä meni jotenkin, mutta sitten mentiinkin takapakkia oikein huolella. En tiedä oliko se energiavajeesta kärsivä kroppa vai ihan vain korvienväli, joka alkoi huudella kovaan ääneen 

PIZZAAAAAAA!!!!! 

Tuli sitten syötyä pizzaa, sipsejä ja lopulta sorruin myös mysliin, sellaiseen oikein sokeripommi muromysliin. Enpä ollut ihan hirveän ylpeä itsestäni eilen illalla. Ne suolat, rasvat ja sokerit varmaankin majoittuivat saman tien navan ympärille, väitetäänhän, että syyllisyyden kantaminen syömisestä saa rasvan varastoitumaan tavallistakin tehokkaammin. Hämmentävää tässä repsahduksessa oli se, että sokerihimo ei ollut se suurin ongelma, vaan ihan yksinkertaisesti kaipasin tuhdimpaa ruokaa. Eikä sitä energiaa tuntunut tosiaan olevan yhtään ylimääräistä, tuttu circuit-tunti tuntui harvinaisen raskaalta. 

No, uusi viikko ja paluu ruotuun. Hyvänä kimmokkeena toimi Tinskun aurinkoinen smoothieresepti (löydät sen täältä), joka innoitti hoitamaan välipala-asiat tälle päivälle kuntoon heti aamusta. Ja tässä piilee nyt se villakoiran ydin. Painon pudottaminen ruokavaliolla vaatii suunnitelmallisuutta. Heti kun suunnitelmaa ei ole, käsi hakeutuu jääkaapista todennäköisemmin huonoihin vaihtoehtoihin. Eli se vaiva pitää nähdä, että miettii ennakkoon, mitä syön missäkin vaiheessa päivää. Ei ihan helppo rasti, varsinkaan jos on liikkeellä koko päivän. Tästä päästäänkin siihen toiseen repsahdusten mahdollistajaan, nimittäin liian pitkät ateriavälit. Kaloripitoiset energiapommit pääsevät yllättämään paljon helpommin, jos verensokeri on alhaalla. 

Tinskun aurinkosmoothiessa oli avokadoa, mutta valitettavasti kotoa löytynyt avokado oli himpun liian kova laitettavaksi smoothieen, joten minun sitrussmoothiestani tuli tällainen: 

1/2 verigreippi
1 appelsiini
1 banaani
1/2 ananas
tilkka vettä

Tästä tuli sen verran reippaan kokoinen annos, että siitä riitti kahteen isoon lasilliseen aamu- ja iltapäivän välipaloiksi sekä vielä hillopurkillinen miehelle mukaan töihin iltapäivän evääksi. Raikasta ja herkullista, ja isolla lasillisella aurinkoenergiaa jaksaa taas seuraavaan ateriaan ilman uhkaavaa energiakuoppaa, joka houkuttaisi syömään jotain vähemmän terveellistä (meinasin kirjoittaa kiellettyä, mutta sehän kuulostaa kauhean negatiiviselta). 

Nyt ovat sitrushedelmät parhaimmillaan, joten mars kauppaan hakemaan näitä ihania, mehukkaita hedelmiä! Viime viikolla Cittari tarjosi appelsiineja viiden kilon säkissä alle 3 eurolla, siinä ei enää kilohinta päätä huimaa. 

Energistä viikkoa sinulle! 





10 kommenttia:

  1. Itsekin katselin ihastellen tuota Tinskun reseptiä, nam!
    Tsemppiä tähän viikkoon.

    VastaaPoista
  2. Jäikö mun kommentti johonkin matkan varrelle, piti sanomani että kamalaa jos syyllisyys saa rasvan takertumaan tiukemmin - pois siis kaikki syyllisyydet niskasta! 😊 Ihanalta kuulostaa smoothie, oikein alkoi tehdä mieli verigreippiä - my all time favorite! Ihanaa alkanutta viikkoa Marika 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Että hymy huulilla vaan herkkuja nautiskelemaan eikä yhtään syyllistä ajatusta niin ehkä se tuho on vähän pienempi ;) Verigreipit on ihania ja nyt niin parhaimmillaan. Pirteää viikkoa, Ninski <3

      Poista
  3. Niin monta diettiä kokeilleena olen tullut siihen tulokseen, että pienin askelin koko elämäntaparemontti. Ensin aamupalat kuntoon, sitten kuntoilu ja vähän kerralla eteenpäin. Nämä dietit antavat hetken helpotuksen, mutta harvoi lopputulosta. Mielestäni näin tänään telkussa naisen (en muista nimeä) joka laihdutti hirveesti ja oli tanssiohjelmassakin. Nyt näytti taas palanneen entiseen mittoihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa, pienin askelin tulee paljon pysyvämpää jälkeä. Nyt tämä on sellainen kertarutistus, josta on jo jäänyt monta hyvää reseptiä pysyvämmin mukaan arkeen. Tavoitteena minulla on tämän jälkeen saada aikaan tasapainoinen ruokavalio, jossa ei ole liikaa kieltoja.

      Poista
  4. Juu omassa rempassa, söin irtareita, tosin ne jääneet nyt pahasti päälle, ne Lidlin kypärät.. Mutta kuitenkin kun lopetin niin monta juttua, jätin jotain lohduketta. Tänään sitten söin pastaa, jota en ole kotona syönyt kohta vuoteen, hitsi miten ihanasti ei ole ollut nälkä koko iltana sen jälkeen, eikä tehnyt mieli edes kypäriä eli kyllä vaan täällä on niin paljon harjoittelemista ja nooh kroppakin on sen näköinen.

    Zemppiä ja tuo juoma, aah. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liika kieltäytyminen ei ole hyväksi, se on totta. Muuten tulee ihan megalomaaninen repsahdus ennemmin tai myöhemmin. Hyvä terveellinen ruoka riittävän usein syötynä on paras konsti pitää mieliteot kurissa :)

      Poista
  5. Voi ei, taidat olla menossa läpi tiukinta vaihetta juuri nyt...Huoh! Tsemppiä Marika!!

    Taidan tästä astella hedelmien taas luo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan tämä melkoinen harjoitus, mutta hyvää oppia kaikki :) Kiitos Rouva <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!