Koekeittiöstä, päivää! Aamulla uni pakeni silmistä jo ennen kuutta, joten aloin googlailla puolukkapiirakkaohjeita. Minulla on pari vakioreseptiä, joilla teen puolukkapiirakkaa, mutta nyt teki mieli kokeilla jotain uutta. Muutamassa reseptissä oli käytetty ruista, joten siitä se ajatus sitten lähti. Samalla pääsin testaamaan myös kookosvaahtoa, jonka pehmeys taittaa mukavasti puolukan kirpeyttä. Taas ollaan siis crosskitchen-fiiliksissä: Suomalaista ruista ja puolukkaa yhdistettynä karibialaiseen kookokseen...
Vuoka: Pyöreä piirakkavuoka (26 cm), voideltuna ja jauhotettuna - itse käytin jauhotukseen SuklaaMannaa, myös kauraleseet sopisivat tähän.
Pohja:
100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää taikinaan vuorotellen nesteen kanssa. Levitä taikina piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
Täyte: 4 dl puolukoita
Pinnalle:
75 g leivontamargariinia
1,5 dl muscovadosokeria
1 dl ruisjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
Murustele sokeri ja jauhot pehmeän margariinin kanssa muruseokseksi.
Lisää esipaistetun piirakan pinnalle puolukat ja muruseos. Paista vielä 20-25 minuuttia.
Murustele sokeri ja jauhot pehmeän margariinin kanssa muruseokseksi.
Lisää esipaistetun piirakan pinnalle puolukat ja muruseos. Paista vielä 20-25 minuuttia.
Kookosvaahto
Törmäsin vaahdotettuun kookoskermaan Bloglovinia selaillessani, ja tämä meni oitis koekeittiön "työlistalle". Alkuperäisohjeessa kookoskermavaahto oli tehty kookosmaidosta, mutta päättelin rasvaprosentilla olevan merkitystä vaahtoutuvuuden kannalta ja koekeittiön kookosvaahtoon käytinkin kookoskermaa.
Tämä on tosi simppeli herkku kookoksen ystävälle:
1) Laita kookoskerma yöksi jääkaappiin.
2) Kaavi jähmettynyt kerma purkista kulhoon ja pöläytä joukkoon tomusokeria.
3) Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahto ei kestä yhtä hyvin kuin kermavaahto, joten tarjoa saman tien. Jos kerma ehtii jämähtää, sen voi jäähdytettynä vatkata uudestaan.
Voi miten hyvännäköistä. Tuo kookosvaahto onkin ihan mieletön vaihtoehto ainaisen vaniljakastikkeen rinnalle.
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita.
Kyllä maistuisi varmasti monenlaisten jälkkäreiden kanssa!
PoistaMarika nami! Enkä todella ole tiennyt että kookoskerma toimii noin, wau <3
VastaaPoistaEi ollut minullakaan käynyt tämä pienessä mielessäkään!
PoistaIhana puolukkapiirakan ohje - kiitos! Yleensä nopeasti pyöräyttää sen tavallisen, joten tämä pitää kyllä kokeilla :)
VastaaPoistaJoskus pitää seikkailla tuntemattomilla vesillä :) Tämä ei ollut liian makeaa, kivaa vaihtelua.
PoistaRakastan muruseoksia, seuraavan kerran ruisjauhoilla, jotta astetta terveellisempää! Sokerin olen jo vaihtanut kokonaan intiaanisokeriin...tosin ei se nyt niin paljon terveellisempää taida olla...mutta hieman parempi mieli herkutellessa. Oikein hyvää työviikkoa <3
VastaaPoistaJännä maku tuli rukiista, ruis ja puolukka yhdessä toi mieleen ruispuolukkapuuron, jota en olekaan pitkään aikaan syönyt. Aurinkoista viikkoa, Heli!
Poista