keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kantarelliburgeri

Tänä kesänä meidän perheessämme on syöty burgereita useaan otteeseen. Toki burgerit ovat kuuluneet grillikesän ruokalistalle jo vuosia, mutta jostain syystä olemme herkutelleet niillä erityisesti tänä kesänä. Kastiketta ja lisukkeita vaihtamalla burgeri muuntuu hyvin erilaiseksi ateriaksi, ja omilla valinnoilla voi vaikuttaa terveellisyyteenkin. 

Tällä kertaa tein burgerin kyytipojaksi kantarellikastikkeen, joten tarjolla oli eräänlainen muunnelma metsästäjänleivästä. Rakastan kantarellikastiketta, enkä nyt äkkistään keksi ruokalajia, jonka lisukkeeksi se ei sopisi. (No ehkä hernekeittoon ei kannata sitä sotkea...). 
Kantarellikastike syntyy nopeasti. Sipulisilppu kuullotetaan pannulla, lisätään sienet ja paistellaan niistä enimmät nesteet ulos. Sitten sekaan kermaa (ainut ruokakerma, jonka sienille kelpuutan on Valio 15%, mutta oikealla kermalla tulee tietysti parasta). Tällä kertaa lisäsin mukaan muutaman ruokalusikallisen kantarellituorejuustoa. Annetaan kiehua kasaan ja mausteeksi suolaa ja pippuria. Yksinkertaista ja hyvää. Burgeripihvit grillattiin peruslihapullataikinasta, sämpylä oli täysjyvää ja väliin vielä reilusti tomaattia sekä oman maan salaattia. Tämä herkkuburgeri vei kielen mennessään! 
PS. Arvonta on käynnissä, klikkaa itsesi mukaan täällä10 kommenttia:

 1. Juuh, ihan olisin teille voinut tulla tuota burgeria haukkaamaan. Voi ihanuus tuota kastiketta, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todella herkkuburgeri! Ei kantarellikastikkeen kanssa oikein voi mennä pieleen :)

   Poista
 2. Pakko olla ihan mielenvikaisen hyvää! Oi nami!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiluun vaan :) Burgerille ihan uusia ulottuvuuksia.

   Poista
 3. Kantarelleja onkin tänä vuonna tosi paljon. Herkullisen kuuloinen burgeri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän mä löytäisin "oman" kantarellipaikan. Olen mestari kulkemaan metsässä bongaamatta muuta kuin korkeintaan kärpässieniä :D

   Poista
 4. Voi apua, mikä herkku! Ei tällasista saa laittaa kuvia... Nam! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soriiiih.... Tää ei nyt ihan light-herkku ollut, mutta kantarellisesonki on vain kerran vuodessa ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi!