maanantai 22. elokuuta 2016

Silvopleen energiajuoma

Elämäntaparemontointiani pidempään seuranneet saattavat muistaa joitakin aiempia seikkailujani vihersmoothieiden maailmassa. Kovalla tohinalla on hankittu vihersmoothiejauhetta, joka vastasi maultaan lähinnä koiranoksennusta ja blenderiä on rasitettu erilaisilla vihannescocktaileilla, joiden maku muistutti lähinnä nestemäistä salaattia. Olenkin suosiolla hylännyt vihreät smoothiet lähes kokonaan, korkeintaan varovaisesti lisännyt kannuun kurkkua, pinaattia tai nokkosjauhetta. Smoothierepertuaarini on siis hyvin marjapainotteinen, missä sinänsä ei ole mitään vikaa. 

No, kävin männäviikolla juhlimassa Silvopleen uutta kirjaa. Laajensin sitten makumaailmaani Silvopleen herkkupöytien äärellä ja kokeilin epäilyttävän tummanvihreää juomaa. Ja kas, johan alkoivat makunystyrät hyrrätä onnesta! Nyt löytyi vihersmoothie, joka maistuu jopa minulle. Kotimatkalla poikkesin hakemaan Ruohonjuuresta kassillisen kaikkea, mitä en ole ennen maistanut. Kotona laitoin tehosekoittimen töihin ja niin minusta ja vihersmoothiesta tuli kaverit. Lapset hirnuivat vihreälle smoothielasilleni, kun sanoin sen olevan spirulinapirtelöä. Hyvin on Mäkkärin mainokset muistissa. Eivät suostuneet kuitenkaan maistamaan. Ei haittaa, enemmän jäi minulle. 

Silvopleen energiajuoma

1 avokado
1 banaani
1 tl spirulinajauhetta
4 tl vehnänorasjauhetta
5 dl omenamehua
(halutessasi voit lisätä joukkoon proteiinijauhetta)

Blenderiin ja sursur.

Aiemmista vihersmoothiekokeiluistani ja detox-kokemuksista voit lukea vaikkapa täältä.

6 kommenttia:

 1. Mäkkärin mainos tuli kyllä itsellekin ensimmäiseksi mieleen. Minä oon sellainen kokeilija, että ehdottomasti tätäkin testaisin. Tykkäsin banaani-nokkonen smoothiestakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkonen on hyvää, nokkosjauhetta käytän usein smoothiessa. Nyt on sitten vehnänoraat ja spirulinatkin käytössä :D

   Poista
 2. Tuohan kuulostaa ihan hyvältä, ei ollenkaan koiran oksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenamehu ja banaani peittävät hyvin viherjauheiden maun ;)

   Poista
 3. Maiju on tarjonnut hyvää viherjuomaa, vaikka aluksi olinkin epäileväinen. Tuossa kyllä tuntuu olevan aineksina mahtavata aineet, joten pakko olla hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli positiivinen yllätys, tästä tuli vakioresepti :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!