maanantai 29. elokuuta 2016

Apetit Tuorekset - Kiireisen arjen pelastaja

* tuotteet saatu Apetitilta tutustuttavaksi

Maanantai. Jääkaapissa on viikonlopun jäljiltä vain valo ja hillopurkki. Töistä kiire kotiin, kauppaan pitää ehtiä, lapsille pitää saada äkkiä ruokaa lautaselle ennen illan treenikuskausrumbaa. Istut ruuhkassa / myöhässä olevassa junassa, otsasuoni alkaa jo tykyttää. Mistä minä nyt tähän hätään jonkun maistuvan ja terveellisen ruuan keksin?  Kasviksia en ainakaan ehdi alkaa pilkkomaan, syököön vaikka eineslihapullia... Eihän kuulosta yhtään tutulta? Oma arkeni on näyttänyt vuosia juuri tuolta, ainakin satunnaisesti. Joskus vain on niitä päiviä, jolloin tunnit eivät tunnu riittävän mihinkään. Erilaiset valmisruoat ja -ateriat tuntuvat valtaavan kasvavassa määrin hyllytilaa ruokakaupoissa, sillä arki on monessa perheessä kiireen tahdittamaa. Samaan aikaan kasvisruoan suosio on nopeassa kasvussa. Tähän saumaan iskee Apetit uudella Tuorekset-tuotesarjallaan. 

Mitkä ihmeen Tuorekset? Tuorekset ovat tuoreita ja heti käyttövalmiita kasviksia, jotka ovat valmiiksi pestyjä, kuorittuja ja pilkottuja. Kasvissekoitukset on koottu siten, että ne kypsyvät yhtä aikaa. Pakkauksissa on kiinnitetty erityistä huomiota kasvisten tuoreuden säilymiseen. Valikoima elää sesonkien mukana ja Tuoreksissa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Tuores-rasia säilyy jääkaapissa vajaan viikon, eli kyse on tosiaan tuoretuotteesta. 

Miksi Tuorekset? Eikö nyt jokainen uusavutonkin sentään osaa kasviksensa pilkkoa ihan itse? Kyse ei olekaan osaamisesta tai sen puutteesta, vaan helppoudesta ja hävikin minimoinnista. Suomalaisten kuluttajien mukaan suurimmat kasvisten käyttöön liittyvät haasteet ovat arjen kiireet ja tunne siitä, että kasviksia tulee ostettua liikaa ja osa niistä päätyy nahistuneina biojätteeseen (Apetitin ja Helsingin yliopiston kuluttajatutkimus, elokuu 2016). Tunnustan, tuli ostettua ihana raikas keräkaali ja puolet siitä jäi pilaantumaan jääkaappiin. Voi sitä huonon omantunnon määrää, kun ruokaa joutuu heittämään pois. Jokainen suomalainen tuottaa ruokahävikkiä 23 kg vuodessa. Kotitaloudet tuottavat elintarviketeollisuuteen verrattuna kolmanneksen enemmän ruokahävikkiä. Tässä Tuorekset tulevat avuksi. Kun pakkauskoko on mietitty sopivaksi, kasviksia voi syödä monipuolisesti ilman kasvavaa biojätevuorta. Sain lanseeraustilaisuudesta mukaan kylmälaukullisen kasviksia, joten kasvisten lisääminen lautaselle on viimeisen viikon ajan ollut helpompaa kuin koskaan. Tuorekset on pakkauskooltaan (200-350 g) suunniteltu kerralla käytettäviksi, ja pääsääntöisesti rasiallinen tulikin syötyä yhdellä aterialla. Minulta on joskus kyselty, kuinka ehdin aamulla tehdä wokkeja, salaatteja ym. aamiaiseksi. Totta kai kasvisten pilkkomiseen ja paistamiseen menee aikaa, ja se jää helposti kiireessä tekemättä. Tuorekset tekivät kokkaamisesta entistä nopeampaa. Kasvikset pannulle, pari minuuttia, edelliseltä päivältä jäänyttä broiskua sekaan, vähän mausteita ja wokki on valmis alle viidessä minuutissa. Siihen helppouteen jäi itse asiassa hiukan koukkuun. Ei tiskiä, ei biojätevuorta, ei jääkaappiin unohtuneita nahistuneita kasviksia. Vain tuoreet, värikkäät, herkulliset kasvikset lautasella, aterialla kuin aterialla. Ja Tuoreksethan ovat juuri niin monikäyttöisiä kuin kasvikset muutenkin. Mihin vain tarvitset pilkottuja kasviksia, Tuorekset ovat varteenotettava vaihtoehto. 
Vielä loppuun reseptivinkki. Tätä ihanuutta oli tarjolla Apetitin tarjoamalla lounaalla ja ihan varmasti tulee tehtyä toistekin. Yksinkertaista ja hyvää. Kasvispapupannu

1 rs = 200 g Sienestäjän pannuvihanneksia
öljyä
285 g mustapapuja suolaliemessä
1 ps SpiceUp! Sataykastiketta
tarjoiluun mozzarellapalloja

Wokkaa kasviksia öljyssä muutama minuutti. Valuta pavuista liemi ja lisää pavut wokkiin. Lisää maustekastike ja kuumenna. Viimeistele pienillä mozzarellapalloilla ja tuoreilla yrteillä. 

Hävikkiviikko haastaa meidät taas pohtimaan ruoankulutusta.
Miten sinä vähennät ruokahävikkiä? 


6 kommenttia:

 1. Hieno apu arjen kiireessä. Ruokakin näyttää herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvikset pysyvät ihmeen tuoreina, vaikka ovat pilkottuna monta päivää. Tämä pelastaa vielä monta kiireistä iltaa!

   Poista
 2. Onpa kiva tuoteperhe. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykästyin, varmasti tulee käytettyä :)

   Poista
 3. pika apua arkeen! hieno juttu! Meillä koitetaan kaikista jämistä kehittaa jotain puuroista, muuseista ynm. leivotaan sämpylöitä.. http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti sitä pika-apua vaan aina tarvitsee :) Kiva kun löysit tänne!

   Poista

Kiitos kommentistasi!