keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Blogivuosi 2015 paketissa

Ensimmäinen täysi kalenterivuosi alkaa olla kasassa ja on aika luoda pieni katsaus kuluneeseen vuoteen. Jos tästä harrastuksesta ei ole muuta hyötyä niin ainakin on jotakin dokumenttia siitä, mitä on tullut vuoden aikana puuhattua. Olen hiukan taipuvainen leikkimään numeroilla, joten pientä statistiikkaa kuluneesta vuodesta. 

 • Postauksia julkaisin vuoden aikana 155 eli keskimäärin 3 / viikko. Sellaiseen parin, kolmen postauksen keskimääräiseen viikkovauhtiin olen pyrkinytkin. Jos blogi jää pidemmäksi aikaa unholaan, kynnys postata alkaa selvästi nousta. Tällaisella tahdilla pysyy hyvä vire yllä eivätkä blogihommat pääse liiaksi stressaamaan. 
 • Vilkkaimmat kuukaudet sijoittuvat alkuvuoteen, jolloin hommassa oli selvästi sellaista uutuudenviehätystä. Vuoden kuluessa tahti on vähän rauhoittunut, paino siirtynyt enemmän ruokapuolelle ja sellaiset sekalaiset postaukset jääneet vähemmälle. 
 • Kivi & Kakku on lifestyle-blogi, mikä terminä pitää sisällään monenlaisia teemoja elämän eri osa-alueilta. Oikeastaan muuta en olekaan rajannut pois tästä blogista kuin työasiat. Sisällöt jakautuvat aihepiireittäin suunnilleen seuraavasti: 
  • 1/3 ruokaa ja leivontaa
  • 1/3 sisustusta ja puutarhaa
  • 1/3 matkoja, valokuvausta, välähdyksiä arjesta, ripaus kosmetiikkaa, blogihaasteita ym.  

Lukijoiden suosikkipostaukset 2015 TOP 5

Sijaluvulla 5: Erkkerissä on verhot

Sisustusrintamalla hoidettiin rästilistalta pois ruokailutilan verhot. Se lienee myös suurin yksittäinen muutos kodissamme tänä vuonna, muuten on lähinnä kierrätetty tekstiilejä huoneesta toiseen ja kesällä myllättiin pihaa oikein urakalla. Verhot toivat kaivattua ilmettä ja pehmeyttä erkkeriin, ja olen ratkaisuun hyvin tyytyväinen edelleenkin. Sisustuskuvaaminen ei ole ihan ominta alaani, sen kanssa joudun aina tekemään vähän enemmän töitä. Ehkäpä siksi julkaisen sisustuspostauksia suht harvoin...

Sijaluvulla 4: Pelastus hakusessa punanaamalle (Clinique-arvonta)Kaikkien aikojen ensimmäisen blogiarvonnan järjestin maaliskuussa, ja se saikin lukuisia uusia lukijoita liikkeelle. Cliniquen Redness Solutions-tuotteet olivat minulla kesäsesongin aikana käytössä, mutta en tainnut niistä kyllä vähemmän punaiseksi muuttua, vaikka päivävoide koostumukseltaan sinänsä sopi iholleni hyvin. Vakituisempaan käyttöön jäi sarjan puhdistusaine, jolla meikki lähtee tehokkaasti, mutta sopivan hellävaraisesti. Lancomen purkkeja onkin sitten kaapissa useampi. Totesin vuoden aikana myös sen, että minusta ei olisi kosmetiikkabloggaajaksi, sillä jämähdän iloisesti käyttämään samoja tuotteita vuodesta toiseen ja sille lempparilistalle on todella vaikea kiilata.


Ja sitten kärkikolmikkoon. Kolmantena: Laiskan naisen surffikiharat


Vanhat kunnon sormikiharat ponnahtivat heti postauksen julkaisun jälkeen tilastokärkeen, ja pitivät pintansa aivan loppuvuoteen asti. Erinäisten kiharrinkokeilujen jälkeen olen entistäkin vankemmin sitä mieltä, että vaivattomin tapa kihartaa on väkertää pää täyteen pinneillä kiinnitettyjä sykeröitä ja nukkua yön yli.


Niukasti kakkossijalla: Kesäkurpitsa-sitruunahillo

Kesäkurpitsa-sitruunahillo on yksi perheemme lempiherkuista ja ilahduttavan moni löysi sen viime syksynä pohtiessaan käyttöä kesäkurpitsasadolle. Tämä kuva on vuoden aikana ottamistani ruokakuvista oma suosikkini. Harmi, kun aina ei voi olla kesäillan täydellinen valo... Ruoka on selvästi blogin aihepiireistä minulle se luontevin ja rakkain.

Ja vuoden luetuin postaus on....
Banaaniletuista tuli heti ensipuraisulla meidän perheemme suosikkivälipala, ja lettusia on klikkailtu ahkerasti blogissakin. Eikä mikään ihme, sillä helpoille, herkullisille ja terveellisille resepteille on käyttöä arjen kiireiden keskellä. Tähän suuntaan pyrin ruokaosastoa viemään ensi vuonna entistä enemmän, ja siihen on kaksi syytä. Sporttisten tenavien ruokavaliossa on parantamisen varaa ja oma elämäntaparemppa vaatii ruokailutottumusten ankaraa uudelleenarviointia. Helppo rasti tämä ei kylläkään tule olemaan, mutta mitä elämä olisi ilman haasteita.

Mitä vuosi 2016 tuo tullessaan? 

Ruokajutuilla jatketaan edelleen. Kotiin ja pihaan liittyviä postauksia tulee jos tulee, sen suhteen en ota erityisesti stressiä. Toivottavasti inspiroivia matkoja. Ennen kaikkea odotan elämäntaparemppani näkyvän myös täällä Kivi&Kakussa, on sitten kyse treenistä, ravinnosta tai yleisesti hyvinvoinnista. Blogi on minulle tavallaan kirittäjä, sillä niistä muutoksista, joita täällä olen "mainostanut" tekeväni on toivottavasti kovempi kynnys antaa periksi ja lipsua takaisin vanhoihin pahoihin tapoihin. En olisi vuosi sitten osannut ennustaa, missä tilanteessa blogi on nyt - enkä varmasti vielä arvaa, mitä käänteitä uusi vuosi tuo tullessaan. Pysythän mukanani katsomassa, millainen vuodesta 2016 tulee?


Onnellista ja menestyksekästä vuotta 2016! 
8 kommenttia:

 1. Vitsi kun oli kiva vuosikatsaus ja monta suosikkipostausta mukana. Hyvä tuo sinun tahti, tärkein on, että tekee niin, että itsellä on hyvä. <3 Ties mitä ensi vuosi tuo tullessaan. :)

  Iloista uutta vuotta Marika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, sinä olet aina niin ihanan kannustava <3 Iloista, ihanien juttujen täyttämää uutta vuotta sinulle!

   Poista
 2. Hyvä blogivuosi omlut sinullakin.
  Ihanaa uutta vuotta 2016 ☆☆☆ Marika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut upean nousujohteinen vuosi, sitä on ollut kiva seurata! Onnea ja iloa uudelle vuodelle, Outi <3

   Poista
 3. Olipa hieno ja erilainen blogikatsaus vuoteen 2015. Entisessä elämässäni käsittelin aika paljonkin tilastoja ja raportteja, joten minua viehätti kovasti tämä tarkka katsaus.
  Kiitos kuluneesta blogivuodesta, Marika <3

  Kaikkea hyvää tulevaan vuoteen 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkäs sitä leopardi pilkuistaan pääsisi ;) Kiitos Tuula monista kauniista kommenteistasi ja huikeaa uutta vuotta <3

   Poista
 4. Kiva blogivuosikatsaus - ja minäkin tykkään numeroista;)
  Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva blogivuosi. Ihanaa uutta vuotta ja toivotaan, että siitä tulee yhtä mukava ellei sitten tuplasti parempi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!