torstai 26. marraskuuta 2015

Naked cake: Suklaata, tryffeleitä, pähkinää ja kirsikkaa

Minulla on tapana noudatella täytekakuissa päivänsankarin lempimakuja. Isänpäiväksi tehdään jotain marjaisaa, lapsille puolestaan tehdään fantasiakakkuja ja käytetään reippaasti suklaata. Tällä kertaa on sitten minun lempimakujeni vuoro, joten kehittelin tämän kakun juuri oman makuni mukaiseksi. Tummaa suklaata, kirsikkahilloa, tryffeleitä, rapeaa karamellisoitua pähkinää... Tämä sopisi mainiosti myös joulun juhlapöytään. 








Ohjeet

Kakkupohja: Matala suklaakakkupohja, joka leikataan kahteen osaan.

3 munaa
100 g fariinisokeria
100 g voita
1 tl pikakahvijauhetta
1,5 rkl kiehuvaa vettä
50 g tummaa suklaata
100 g vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta

Voitele ja jauhota vuoka. Mittaa vatkauskulhoon sokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, keltuaiset sokerikulhoon ja valkuaiset toiseen vatkauskulhoon. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe. Liuota kahvijauhe kiehuvaan veteen ja sulata suklaa kahvin sekaan mikrossa, tarkkana ettei pala. Anna jäähtyä hieman. Sulata voi ja anna jäähtyä. Esivalmistelut on nyt tehty. 

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja fariinisokeri. Lisää suklaa sokerivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi pienillä tehoilla. Lisää pari ruokalusikallista valkuaisvaahtoa, jotta saat massasta pehmämpää. Lisää jauhot ja voi edelleen pienillä tehoilla vatkaten. Nostele loput valkuaisvaahdosta taikinaan ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 min. 

Täyte

150 g kirsikkamarmeladia (Filos)
1 prk vaniljarahkaa
1,25 dl vispikermaa vaahdotettuna
50 g tummaa suklaata rouhittuna (47 % Fazer)
5 liivatelehteä (liotettu kylmässä vedessä, sulatettuna tilkkaan kiehuvaa vettä)

Pinnalle
Ohut kerros suklaakermavaahtoa
1,25 dl kermaa vaahdotettuna
50 g sulatettua suklaata

Koristeluun
Tryffeleitä (puolitettuna)
Säilykekirsikoita
Karamellisoitua hasselpähkinärouhetta



Hyydytetään kakkuvuoassa kelmuun käärittynä yön yli. Tällä kertaa tein kakun "nakuna" eli sivuille ei tullut koristelua vaan naked cake meiningillä vaaleanpunainen täyte saa näkyä. Laitoin kakun päälle tarttumapinnaksi ohuen kerroksen suklaakermavaahtoa, jonka päälle asettelin tryffelit ja karamellisoidun hasselpähkinärouheen. Muutama kirsikka vielä kertomaan, että täytteessä on kirsikkaa ja kakku on valmis. 

Ja laitetaan nyt sitten todistusaineistoakin, että ikää on tullut lisää. Tai sitten huolella filtteröity kuva ;)



12 kommenttia:

  1. Voi kun on herkullisen näköinen kakku. Onnea vielä tätäkin kautta synttärisankarille.

    VastaaPoista
  2. Siis nyt on kyllä herkkukakku <3
    Ihanaa synttäriä tätäkin kautta.

    VastaaPoista
  3. Sekä kakku, että sinä näytätte mielettömän hyviltä. <3 Onnea tätäkin kautta <3

    VastaaPoista
  4. Pakko on nyt kaikki herkut käydä kuolaamassa, kun tarkoitus on joulun jälkeen aloittaa gluteenittoman ja sokerittoman ruokavalion kokeilu;)
    Ja tuo kakku kyllä laittaa kuolaamaan, voih!
    Onnea vielä tätäkin kautta - hyvältä näytät <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa minulla loppua kakkujen postailu, kunhan ensin vain saisin itseäni niskasta kiinni ja aloittaisin sen elämäntaparempan... Kiitos Arja <3

      Poista
  5. Onnea vielä tätäkin kautta ja upea kakku! Jos saa kehua, niin näytätpä kyllä tosi hyvältä. 40+ on karismaa ja kauneutta!

    VastaaPoista
  6. Lämpimät synttärionnittelut beauty <3

    Namskis! Tuossa on kakku minun makuuni. Se sopisi ihan täydellisesti
    joulun kahvipöytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija <3 Suklaa ja kirsikka on kyllä aika täydellinen yhdistelmä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!