keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Koekeittiö: Täydellisen porkkanapihviohjeen metsästys

Olen kovin ilahtunut, että kasviksia vieroksuva lapseni on koulussa tykästynyt porkkanapihveihin. Minulta on tätä herkkua tilattu ja niinpä olen alkanut kehitellä täydellistä porkkanapihvien reseptiä. Edellinen kokeilu oli raasteesta tehty, mutta se ei kuulemma ollut oikeanlainen vaan pitää olla enemmän pihviä (mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan). No, tällä kertaa lähdin virittämään ohjetta porkkanasoseen ja kauraleseiden ympärille ja maustoin massan curryllä, joka on lasten lempparista currybroilerikastikkeesta tuttu maku. 

Eihän näistä tietenkään tullut yhtä hyviä kuin koulun porkkanapihveistä, mitä osasin jo odottaakin. Kerran on nimittäin makkarakastike ollut ihan lemppari koulussa, mutta äidin tekemänä pahaa. Kyllä on muuten välillä kotikokin itsetunto koetuksella näiden pikkuruokailijoiden kanssa. Kokeilut siis jatkuvat, tai sitten menen pakastealtaalle ja katsotaan olisiko siellä niitä oikeita pihvejä. Itse kuitenkin tykästyin näihin, joten laitetaanpa ohje muistiin. Vähän makuasia, kutsuuko näitä sitten pihveiksi vai letuiksi, nimittäin massa on sen verran pehmeää, että kovin paksut pihvit eivät pysyneet kasassa kääntäessä. Hyviä silti. 



Tässäpä näitä aineksia: 

2 dl kauraleseitä
2 dl maitoa
1-2 tl curryjauhetta

Laita kauraleseet ja curryjauhe maitoon turpoamaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Curry ei ole mitenkään pakollinen, sen voi hyvin jättää poiskin tai korvata vaikkapa yrteillä. Esim. rakuuna on oivallinen pari porkkanalle. 

500 g porkkanaa - kuori, keitä, soseuta

2 kananmunaa
½ dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa 

Sekoita kauraleseet, porkkanasose, kananmunat ym. taikinaksi ja paista lettupannulla öljyssä paksuiksi letuiksi / ohuiksi pihveiksi keskilämmöllä. Kannattaa antaa pinnan ruskistua kunnolla ennen kääntämistä, muuten pihvi hajoaa. 

Tällainen kokeilu tällä kertaa. Jatketaan täydellisen ohjeen metsästystä. Jos sinulla on hallussasi hyväksi havaittu porkkanapihvien ohje, saa lähettää tänne päin! Nyt tämä kotikokki lähtee hammaslääkäriin, wish me luck... 


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hyviä olivat! Siemenet tekivät kivan rouskuvan rakenteen :)

      Poista
  2. Apetit-porkkanapihveissä on perunaa ja mausteena mm muskottia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Voisivat olla poikasen makuun sopivan mietoja :)

      Poista
  3. Näyttää hyvältä. Nälkä tässä tulee ja etenkin, kun tykkään kasvispihveistä. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Kiva ohje. Voisin testata. Meilläkin kouluruokala on gurmettia. Äidin sapuska häviää koulun pöperöille lähes aina, vaikka äidin ruokaakin syövät. Koulussa kokit osaavat kuitenkin pilkkoa salaatinkin paremmin ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jess, vertaistukea! Jännä miten jäävuorisalaattikin on koulussa parempaa... :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!