tiistai 25. lokakuuta 2016

Pikkuisen jouluinen Rosson talvimenu

* yhteistyössä Rosso-ravintolat / 40+ blogit

Rosso kutsui joukon 40+ bloggaajia tutustumaan Ympyrätalon Rossoon ja maistelemaan Rosson juuri lanseerattua talvimenu'ta. Tarjolla oli erinomainen kattaus jouluisia makuja italialaisella twistillä. Joulun lähestyessä moni joululounas- tai pikkujoulupaikkaa etsivä asiakas toivoo ruokalistaa, joka olisi jouluinen olematta jouluruokaa. Tähän saumaan talvimenu osuu mainiosti, sillä siinä on käytetty samoja raaka-aineita, joita joulupöydästäkin löytyy. Kylmäsavulohi, punajuuri, possu, sinihomejuusto ja suklaa ovat jouluisen perinneruoan sijaan taipuneet tyylikkäiksi ja herkullisiksi, pikkuisen jouluisiksi annoksiksi. 



Menun alkuruoka on kylmäsavulohitartar, joka tarjoillaan paahdetun Maalahden limppuviipaleen päällä. Rapeaksi paahdettu, hiukan makea leipä ja suolainen lohi ovat maistuva yhdistelmä. Tartar maistuu varmasti erityisesti sipulin ystäville. Kylmäsavulohi taas kuuluu ehdottomasti minun joulupöytäni herkkuihin. Mikäli tartar ei ole sinun juttusi, Rosson antipasti-listalta löytyy mm. kylmäsavulohta ja ilmakuivattua kinkkua, sekä syviä onnenhuokauksia aiheuttanutta pariloitua hunajaista vuohenjuustoa.






Talvimenun pääruokavaihtoehtoja on kaksi, kuhaa Romana sekä gorgonzolahärkä. Ympyrätalossa talvimenustä löytyy lisäksi mozzarellalla höystettyä possun sisäfileetä. Kuha on kääritty ilmakuivattuun kinkkuun ja se tarjoillaan valuvan pehmeän sitruunarisoton kanssa. Murea naudan sisäfileepihvi on saanut vierelleen gorgonzolaa ja punajuurta. Tämä on todellinen sinihomejuuston ystävän unelma. Rosson pihvilihat toimittaa Atria, täydet pisteet pihvin mureudesta ja mehevyydestä! 




Menun jälkiruokana on valkosuklaapannacotta talon mansikkakastikkeella. Jälkiruokalistalta löytyy myös suklaakakkua, joka leivotaan kunkin Rosson omassa keittiössä.



Yksi varhaisimmista makumuistoistani liittyy Kuopion Rossoon ja sen kinkku-ananaspizzaan. Pikkukaupungin tytölle se oli kova juttu, kun pääsi isompaan kaupunkiin ostosreissulle. Ohjelmassa oli aina Rosso (toim.huom. 80-luvun alussa ei Pieksämäellä tainnut olla yhtään pizzeriaa). Moni muukin tuntee Rosson juuri pizzoistaan, sillä kiviarinauuni antaa pizzalle oman jäljittelemättömän makunsa. Tämä illallinen kuitenkin osoitti, että Rosso on paljon muutakin. Ruoka yllätti positiivisesti ja tunnelma Ympyrätalon Rossossa oli juuri niin lämmin kuin italialaisravintolassa odottaa olevankin. Ja talvimenu sopii oivallisesti pimeän vuodenajan juhliin, vaikkapa isänpäivän lounaaksi.

Rosson talvimenu on voimassa 19.10.2016 - 8.1.2017 ja se on tarjolla Rosso-ravintoloissa kautta maan. Lisää Rosson herkuista löydät osoitteesta www.rosso.fi.

Ympyrätalon Rosson kabinetin tunnelmaseinä.

11 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköinen menu. Härkä näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Tännepä suuntaamme K:n kanssa huomenna pitkästä aikaa. Kiitos vinkistä ;)
    Mukavaa lokakuun viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Upeat kuvat! Mepä kävimme maistelemassa eilen niitä kehuttuja Rosson roomalaisia pizzoja ja kyllä olivat hyviä, kana-meloni gorgonzola erityisesti : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai, ne pizzat kyllä pitää käydä pitkästä aikaa testaamassa!

      Poista
  4. Oli mukava ilta ja tuo hunajainen vuohenjuusto oli kyllä ihan ylihyvää!

    VastaaPoista
  5. Ai vitsi, kun oli hyvät ruuat ja kiitos ihanasta seurasta Marika. <3

    VastaaPoista
  6. Sinä herkkutaitelija: sinut on huomattu. Blogin puolella on sinulle jotain... Koska olet sen arvoinen <3.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!