lauantai 8. lokakuuta 2016

Pokemon synttärit

Perheen kuopus täytti 8 v, ja hän juhli synttäreitään viime perjantaina kavereidensa kanssa. Pokemon Go - villitys ei ota laantuakseen, joten meillä vietettiin pojan toiveesta Pokemon - synttärit. Juhlia järjestäessäni en löytänyt lähimmistä kaupoista oikeastaan mitään Pokemon-aiheista, joten oma mielikuvitus (ja vähäiset askartelutaidot) piti ottaa käyttöön. Tässä kuvakavalkadia ja vinkkejä Pokemon-synttäreihin. Pahoittelen kuvien vähäistä määrää ja epämääräistä laatua. Juhlien hulinassa ei tuo valokuvaaminen ollut ihan päällimmäisenä mielessä... Toisekseen useimmissa synttärikuvissa vilahtelee iloisia juhlijoita, kuten kuuluukin. Heidän kuviaan en täällä tietenkään julkaise.

Kakun kanssa askartelu on tietysti ihan eri asia kuin syvästi inhoamani paperiaskartelu, joten sokerimassa ja suklaamousse taipuivat pokepallon muotoon.




Puolipallon muotoinen täytekakku


Tee kolmen munan sokerikakkupohja kaakaoversiona. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi.

Kokosin kakun Teema-sarjan 18 cm kulhoon, joka on muodoltaan täydellinen puolipallo. Käytä kulhoa muottina ja leikkaa yhdestä levystä kulhon suun suuruinen ympyrä. Leikkaa toisesta levystä hieman pienempi ympyrä, joka tulee kakun puoliväliin. Vuoraa kulho tuorekelmulla, jätä kelmuun pitkät helmat, jotta saat ne taiteltua kakun päälle. Kostuta kolmas kakkulevy vaniljamaidolla tai omenamehulla, ja painele sopivan kokoisina palasina kulhon reunoille. Kostea levy on helpompi muotoilla kuin kuiva. Täytä suklaamoussella noin kolmasosa kulhosta. Laita päälle kakkupohjasta leikkaamasi pienempi ympyrä. Kostuta ja sivele aprikoosimarmeladilla. Täytä kulho suklaamoussella ja laita päälle isompi kakkupohja. Kostuta päällimmäinen kakkupohja. Käännä tuorekelmun helmat kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Suklaamoussetäyte

2,5 dl Flora Vispiä
100 g Fazerin Sinistä
2 liivatelehteä

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Jäähdytä suklaasulaa sekoitellen suunnilleen huoneenlämpöiseksi. Jos suklaan lisää liian kuumana kermaan, se kokkaroituu. Vatkaa suklaa kermavaahdon joukkoon. Lisää joukkoon kiehuvaan mehutilkkaan liuotetut liivatelehdet ja sekoita hyvin.




Synttärileikit


Kahdeksanvuotiaat pojat ovat aika energistä porukkaa, joten aiemmasta kokemuksesta viisastuneena päätin minimoida vapaan häröilyn ja järjestää pojille teemaan sopivaa ohjelmaa. Perinteisiä synttärileikkejä muunneltiin hieman ja näin saatiin Pokemon-teema kulkemaan läpi juhlien. Ohjelmassa oli pokejahtia ilman kännyköitä ja pokepallon heittoa sekä ratkaisevana lajina ilmakiekkoa. Juhlaväki jaettiin kahteen joukkueeseen, punaisiin ja keltaisiin. Jako sujui helposti sen mukaan, missä tiimissä pojat pelaavat Pokemon Go'ta. Päihin kietaistiin joukkueen tunnusmerkiksi huivit ja sitten joukkueet kisaamaan toisiaan vastaan. 

Pokejahti


Netistä printattuja pokemonien kuvia teippailtiin eri puolille taloa helpompiin ja vaikeampiin paikkoihin. Joukkueen tehtävänä oli löytää kaikki yhdeksän pokemonia ja kirjata ne muistivihkoon. Esikoinen toimi ajanottajana ja nopeampi joukkue sai pisteen. Jahdissa oli yksi joukkue kerrallaan, toinen joukkue oli samaan aikaan alakerrassa toisessa lajissa. Pokemoneja löytyi mm. sohvan päädystä, takan sivuseinästä, kodinhoitohuoneen oven takaa ja suihkuverhon takaa kylpyammeesta. Yleisemmät pokemonit, kuten vaikka Zubat löytyivät helpommista paikoista ja Gyaradosta joutui etsimään vähän enemmän.



Pokepallon heitto

Pokemon Go'ssa heitellään pokepalloja, joten sama piti toteuttaa tietysti liveversiossakin. Tarvikkeet: Satunnaisia huushollista löytyneitä erikokoisia kippoja, punaisia ja valkoisia sählypalloja ja pistelappuset. Pelissä kerättiin totta kai xp:tä (kokemuspisteitä, joilla pelissä edetään tasolta toiselle). Harjoituskierroksia heiteltiin ja kisakierroksia oli lopulta kolme. Joukkueen kaikki heitot laskettiin yhteen ja paremmalle joukkueelle piste. Tällä kertaa kävi niin, että pisteet olivat kahden lajin jälkeen tasan 1-1. Niinpä ilmakiekko oli turnauksen ratkaiseva laji.  



Lopuksi ohjelmassa oli vielä meille jo perinteeksi muodostunut lahjapussien virvelöinti. Vieraat saivat onkia ihka oikealla virvelillä lahjapussinsa portaikosta. Mies opasti virvelin käytössä yläkerrassa, esikoinen ripusteli alhaalla lahjapusseja koukkuun ja kaikki pojat hoitivat ongintansa tosi reippaasti ja keskittyneeesti. Hauskaa oli ja aikaa jäi vielä vapaammallekin leikille, joku leikki legoilla, jotkut pelasivat pöytälätkää ja osa tutki päivänsankarin saamia kivoja lahjoja. Vieraiden lähdettyä kotiväki teki pesän takkahuoneen sohvalle herkkupöydän ääreen ja rentoutui Vain elämää - ohjelman parissa. Kiva ilta, jota on mukava myöhemmin muistella! 



10 kommenttia:

  1. Onpa ollut hienot Pokemon synttärit teillä. Ihana tuo kakku <3
    Myöhästyneet onnittelut synttärisankarille <3

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa siltä että on olleet hyvät synttärit :) Tuo pokejen metsästys oli hyvä ohjelma numero, täytyykin pistää korvan taakse odottamaan pojan synttäreitä ;) http://valkoinenhaave.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienellä vaivalla kiva leikki, josta lapset tykkäsivät :)

      Poista
  3. Onnittelut synttärisankarille :) Ihana tuo pokemon kakku :) Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista
  4. Onnittelut kuopukselle! Mahtava idea tämä "manuaalinen" Pokemon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän alkuun jänskätti niitä, jotka ei pelaa, mutta leikeissä kaikki oli samalla viivalla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!