keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Punajuuri-porkkanakeitto

Juuressesonki on nyt parhaimmillaan, ja netti vilisee toinen toistaan ihanampia punajuurireseptejä. Parin kilon punajuuripussi lähtee kaupasta muutamalla eurolla ja siitä riittää raaka-ainetta useampaankin ateriaan. Yhdistelen mielelläni punajuurta muiden kasvisten ja voimakkaiden juustojen kanssa, sillä omaan makuuni punajuuri sellaisenaan on liian makea. Ravintoarvoiltaan punajuuri on mainio pakkaus, esim. folaattipitoisuudeltaan se on kasvisten kärkipäätä. 



Punajuuri-porkkanakeitto

2 shalottisipulia
6 keskikokoista porkkanaa
12 pientä punajuurta 
(punajuuria ja porkkanaa suunnilleen yhtä paljon)
tilkka öljyä
kasvislientä
2 tl kuivattua timjamia
tarvittaessa herbamarea tai suolaa

Tarjoiluun Aura Goldia tai muuta sinihomejuustoa

Kuori ja paloittele sipulit ja juurekset. Mitä pienemmäksi pilkot, sitä nopeammin soppa kypsyy. Kuullota kasviksia hetki öljytilkassa kattilassa. Lisää kuumaa kasvislientä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät. 

Kaada soppa tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto on liian paksua. Kaada keitto takaisin kattilaan, kuumenna ja tarkista maku. 

Tarjoile sinihomejuuston ja valkosipulileivän kanssa. Kuvissa lisukkeena myös öljyssä rapeaksi paistettua porkkanaraastetta. Keitosta riittää pääruoaksi noin neljälle, alkukeittona kuudelle.

Sellainen soppa tällä kertaa. Hei, käythän Kivi&Kakun Facebook-sivulla! Siellä on meneillään Viini ja Ruoka - messulippujen arvonta. Tavataanko messuilla? 



6 kommenttia:

  1. Rakastan keittoja varsinkin näin kylmillä keleillä. Kasvissosekeitot ovatkin tyttären ja minun syyskeittosuosikkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä ei tosiaan tee mieli kuumaa keittoa, vastaavasti salaatti lakkaa maistumasta syksyllä.

      Poista
  2. kiitos, hyvältä kuulostava ja näyttävä resepti!

    VastaaPoista
  3. Kylmiin iltoihin sopii ihanasti tuoksuvat ja maistuvat keitot! Upean väristäkin vielä :)
    p.s. blogissani on sinulle tunnustus

    VastaaPoista
  4. Olipahan kiva nähdä eilen. <3 Punajuuri on nykyään niin in ja aiheesta, se on hyvää ja erityisesti homejuuston kanssa. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!