keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Tulinen linssikeitto

Tammikuisen detoxin aikana ruokavaliooni tulivat mukaan mausteiset kasviskeitot. Linssikeitto on sopivan täyttävää, mutta kuitenkin kevyttä ruokaa, joka lämmittää mausteisuudellaan mukavasti varsinkin talvikaudella. Keittoa voi muunnella loputtomasti oman maun mukaan vaihtelemalla mausteita ja kasviksia. Pidän siitä, että mausteet vähän polttelevat suuta, joten tässä linssikeitossa maistuvat chili ja curryjauhe. Jos et ole tulisen ruuan ystävä, voit jättää chilin pois ja vähentää curryjauheen määrää. Detox-versiosta jätetään pois fondi ja maku hoidetaan kohdilleen suolalla. 



Ainekset

2 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
2 tl curryjauhetta
1 tl kurkumaa
1 sipuli pieneksi silputtuna
3 porkkanaa suikaloituna
2 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 mietoa punaista chilipalkoa viipaloituna (tai jätä chili pois, jos et pidä tulisesta)
5 dl vettä
1 kana- tai kasvisfondi (Fond du Chef)
5 dl tomaattimehua
puolikas fenkoli suikaloituna
puolikas suippopaprika suikaloituna
175 g käyttövalmiita punaisia linssejä
pari kourallista suikaloitua lehtikaalia

Aloita pilkkomalla kasvikset. Kasvikset saavat valmiissa keitossa tarjota vähän vastusta hampaille eli tarkkaile keittoaikoja, ne vaihtelevat sen mukaan, miten ohuita suikaleita olet leikannut. 
Sulata kookosöljy kattilassa ja lisää curryjauhe ja kurkuma, sekä porkkanasuikaleet, sipulisilppu, valkosipuli ja chili. Kuullota kasviksia ja mausteita hetken aikaa. 
Lisää vesi ja fondi. Anna kiehua 10 minuuttia. 
Lisää tomaattimehu, fenkoli ja paprika. Anna kiehua toiset 10 minuuttia.
Lisää linssit ja lehtikaali. Kypsennä vielä viitisen minuuttia ja tarkista maku.  
Lopuksi voit halutessasi maustaa keiton tuoreella korianterilla ja chilikastikkeella höystetyllä turkkilaisella jogurtilla. 

Hyvää ruokahalua! 
 

8 kommenttia:

  1. Kiitti, tarviipas joskus kokeilla tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä kokeiluja, toivottavasti soppa maistuu :)

      Poista
  2. Miksi oi miksi mä luen näitä ruokapostauksia nälkäisenä? Tähän mennessä mä haluan jo syödä sun keittoa ja Maijun sydänlettuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sehän on hyvä kun löytyy koko menyy blogeja selailemalla :D

      Poista
  3. Uuh, ihanan herkun näköistä! Kiitos ohjeesta <3.

    VastaaPoista
  4. Ihana lämpöinen kutsuva keitto, on niin harmi kun mies ei voi lainkaan syödä paprikaa eikä chiliä, vatsa ei kestä ja moni herkullinen ruoka jää vajaaksi.

    Ihanaa päivää Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meidän perheessäkään muut syö chiliä kuin minä, saan tällaiset ihan itse herkutella. Tästä sopasta tulee hyvää ilman chiliä ja paprikaakin, kokeiltu on :) Tilalle vaikka sokeriherneitä tai palsternakkaa. Kivaa torstai-iltaa, Tiia <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!