sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Siivousraivari | Uusi järjestys lastenhuoneeseen

Perheen pikkumiehen huone on viime aikoina muistuttanut sotatoimialuetta, niin täynnä lattia on ollut Star Wars - legoukkeleita ym. tilpehööriä. Mihinkään ei TIETENKÄÄN ole saanut koskea, kun aina on "leikki kesken"/"mä siivoon ihan kohta". Tänään sitten kyllästyin odottamaan ihmettä tapahtuvaksi ja pyyhkäisin ensin lattian tyhjäksi ja samoilla vauhdeilla tyhjensin myös ison hyllykön ja kippasin petivaatteet pihalle tuulettumaan patjaa myöten. Sitten perusteellista kuurausta ja jynssäystä lattiasta kattoon ja kas, huonekalutkin asettuivat siinä mylläkässä uusille paikoille. 

Huone on siinä mielessä simppeli, että huonekaluja on tasan kolme: sänky, 8-lokeroinen Ikean hyllykkö sekä yöpöydän/vaatetelineen virkaa toimittava tuoli. Koulupöytää emme ole koululaiselle hankkineet, koska läksyjen tekoon tuntuu olevan mieluisampi paikka aulan pehmoinen matto tai keittiön pöytä. Ehtiihän tuon sitten, kun läksyihin oikeasti alkaa mennä aikaa. Näin lattialla on reilusti tilaa viritellä leikkejä. Sänky kääntyi 90 astetta pitkältä seinältä ikkunaseinälle ja hylly siirtyi oviseinältä sängyn viereen. Sänkyyn tuli nyt vähän majafiilistä, kun hylly peittää näkyvyyden huoneen ovelta sänkyyn. Huopatassut huonekalujen alla helpottavat siirtelyä ihan merkittävästi, joten jos homma ei toimi, niin takaisin vanhaan on helppo palata - tai vaikkapa kiepauttaa hylly kyljelleen seinän viereen. 

Kaikki tapahtui niin äkkiä, että eipä käynyt mielessäkään ottaa before-kuvia. Tämä Irislights-kuva löytyi arkistoista. 


Ja nyt siis sängynpääty samassa nurkassa, mutta jalkopää osoittaa eri suuntaan. Leluja ja kirjoja karsittiin jonkin verran, kun kerran tavarat purettiin hyllystä. Nyt on uusi järjestys - tai hyllyn säännöt, kuten poika itse kirjoitti - ja tavarat edes pienen hetken ojennuksessa. Kaapillinen leluja ja pelejä tosin odottaa vielä seuraavaa siivouspuuskaa. Ja yksi seinä jäi sopivasti tyhjäksi treenailla vaikka lentopallon hihalyöntiä. Jalkapallotreenien jäljiltä juuri ripustelin verhot takaisin tankoon... 


Pikkukoululainen pujahti tyytyväisenä "uuteen" huoneeseensa nukkumaan. Kauniita unia! 

7 kommenttia:

 1. Kiva majamainen tunnelma tuli sängynnurkkaan. Ihanat nuo pallovalot <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majat on kova sana, tämä pesä saatiin aikaiseksi tosi helposti. Yleensä kun siihen on tarvittu kaikki talon tuolit, peitot ja pykkipojat :D Kivaa tiistaita, Outi <3

   Poista
 2. Siivousraivarit ovat ihan hirveän kamalan ihania, sillä silloin ainakin tulee laitettua tuulemaan. Täällä koko ajan tytöillä on joku uusi tilanne, milloin mikäkin on lapsellinen tai uutta tulisi saada, menee hermo jankkaamiseen.

  Kivan näköistä tuli Marika ja voi miten siistiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, voin kuvitella! Pojat on siitä helppoja, että sisustaminen ei paljon kiinnosta. Eikä kyllä siivoaminenkaan :P Huone on nyt hetken aikaa siisti, pitää nauttia siitä pienestä hetkestä :D Ihanaa tiistaita, Tiia <3

   Poista
 3. Varsinainen voitto, kun pojan huone on järjestyksessä :D
  Kuten kirjoitit, että varsinaista koulupöytää ei huoneesta löydy... Meillä löytyy, ja taisi olla turhin ostos ikinä :P Läksyt tehdään yleensä keittiön pöydän ääressä, kun mä valmistelem välipalaa/ päivällistä.
  Ja nyt voinkin virallisesti toivotella ihanaa kevään ensimmäistä päivää ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on niin harvinaista, että pakko oli tämä ihme ikuistaa :D Meillä on esikoisella koulupöytä ja yhtään kertaa ei ole tainnut siinä tehdä läksyjä.
   Ja voi ihanuutta, kevät! Ihanaa keväistä tiistaita, Suvi <3

   Poista
 4. Todella viihtyisän näköistä ja varmasti pikkumies tykkää :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!