keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Appelsiinijuustokakku

Kivi&Kakku palaa kaiken elämäntaparemontoinnin ohessa välillä Kakku-osastolle. Kyllä tuo elämäntapojen muuttaminen on viime viikkoina ollut kovin kivistä puuhaa, joten joskus pitää itselleen antaa lupa herkutella hyvällä omallatunnolla. Kunhan siitä ei sitten tule taas tapa... Saimme ihania ystäviä kylään viime viikonloppuna ja jälkkäriksi tein keväisen raikkaan appelsiinijuustokakun. Tämä kakku olisi oivallinen vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään. Juustokakku toteuttaa yhden helpon kokkauksen pääkriteereistä, sen voi tehdä etukäteen valmiiksi. 

Appelsiinijuustokakun kyytipojaksi sopii makea unkarilainen jälkiruokaviini, Tokaji Aszu.


Appelsiinijuustokakku

Pohja: 
200 g digestive-keksejä
75 g voita

Murskaa keksit. Itse tykkään tehdä tämän siten, että laitan keksit isoon pakastepussiin ja kaulitsen keksit muruiksi pussin päältä. 
Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa tasaiseksi massaksi. Painele keksipohja irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Kakku on helppo vetää leivinpaperin kanssa pois vuokapohjalta. 

Täyte: 
5 liivatelehteä
1 prk appelsiinirahkaa
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl vispikermaa 
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
tomusokeria maun mukaan

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka ja tuorejuusto. 
Kuumenna puolet mehusta kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita hyvin, ettei liivateliemeen jää klimppejä. Kaada hiukan jäähtynyt liivateliemi ja loput mehusta täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. 
Tarkista maku ja lisää tomusokeria tarpeen mukaan. 
Kaada täytemassa keksipohjan päälle, peitä vuoka esim. kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. 

Kiille: 
3 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
3 liivatelehteä
tomusokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna tilkka mehua ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Lisää loput mehusta ja sekoita tasaiseksi. Mausta tomusokerilla. Kiille saa olla kunnolla makea, että appelsiinin maku tulee hyvin esiin. Varsinkin jos juustomassa ei ole kovin makea, kakku tarvitsee makean kiilteen vastapainoksi. Kaada kiille kakun päälle ja siirrä kakku takaisin kylmään hyytymään neljäksi tunniksi. 

Koristele pääsiäisrakeilla tai suklaamunilla. Tarjoa lisäksi kastikkeena mansikka-mangososetta. 

Kastike:
0,5 l pakastemansikoita
1 kypsä mango

Soseuta mansikat ja mango sauvasekoittimella tai blenderillä, lisää tarpeen mukaan makeutukseksi hiukan juoksevaa hunajaa.




10 kommenttia:

  1. Juustokakku parasta, appelsiini parasta eli arvaat varmaan mitä sanon tuosta herkullisesta appelsiinijuustokakusta! OOH pala taivasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut on vaan niin hyviä. Vähemmän sokeria niin tämähän on melkein terveysruokaa :D Kepeää keskiviikkoa, Tiia <3

      Poista
  2. Kyllä näyttää hyvältä!
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit :) Sitten vaan kokeilemaan!

      Poista
  3. Juustokakut on mun kakkusuosikkeja. Vähän jouduin kuolatippoja rinnuksilta pyyhkäisemään näiden kuvien takia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä jos on kuvilla sellainen vaikutus :D

      Poista
  4. Ihan selkeästi terveysruokaa :) Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiini maistuu kaikissa muodoissa <3

      Poista
  5. Ihana. Tämä on helppo tehdä myös gluteenittomana, tätä on pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Rakastan juustokakkuja ja tämä näyttää ja kuulostaa hyvältä. Taitaa olla pakko kokeilla ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!