Pieni leipoosi puski pintaan viime perjantai-iltana ja löysin itseni leipomasta pullaa klo 23 illalla. Jo pidemmän aikaa oli resepti-idea kutitellut jauhopeukaloa ja nyt sitä sitten oli pakko päästä testaamaan. Peruspulla saa täytteekseen pääsiäisenä usein rahkaa ja rusinoita, mutta tällä kertaa laitoinkin täytteeseen appelsiinituorejuustoa. Pullataikinan leivoin vähän vahingossa ilman kananmunaa ja laktoosittoman maidon puutteessa päädyin käyttämään nesteenä veden ja kaurajuoman sekoitusta. Hyvää, pehmeää pullaa tuli tälläkin tavalla.
Täyte
Tämä annos riittää n. 12-15 pullaan, eli reilu puolet puolen litran pullataikinasta.
Tämä annos riittää n. 12-15 pullaan, eli reilu puolet puolen litran pullataikinasta.
200 g appelsiinituorejuustoa
1 kananmuna
makeutukseen vaniljasokeria
(appelsiinimarmeladia, mikäli haluat voimakkaamman appelsiinin maun)
Leivo pullataikinasta pyöreitä pullia ja kohota pellillä. Paina kohonneeseen pullaan keskelle kolo juomalasin pohjalla. Täytä kolo tuorejuustotäytteellä. Voitele reunat kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.
Pulla muuntuu leivokseksi, kun koristelet sen persikkaviipaleilla.
Pulla muuntuu leivokseksi, kun koristelet sen persikkaviipaleilla.
Pullantuoksuista Pääsiäistä!
Omg omg omg miten hyvää ja parempaa kuin Dallas pulla. :) Ihanaa pääsiäistä Marika <3
VastaaPoistaKyllä vaan tuorejuusto on hyvä kaveri pullalle! Iloista pääsiäistä, Tiia <3
PoistaVoi taivas miten herkullisen näköisiä, kuolatipat taas roikkuu leualla.
VastaaPoistaIhanaa pääsiäisviikkoa!
Kiitos Outi <3 Iloista Pääsiäistä!
PoistaJonkinlaisia rahkapullia ajattelin minäkin, ihan ekaa kertaa eläessäni, tässä pääsiäisen aikana leipoa. Iloista pääsiäistä! :)
VastaaPoistaTuorejuustosta tuli hyvin samanlainen kuin rahkasta, mutta pehmeämmän makuinen :) Iloista pääsiäistä!
PoistaTuo appelsiinituorejuusto kuulostaa todella hyvätä vaihtoehdolta, nams !
VastaaPoistaToimii! Vaniljatuorejuustostakin tulisi varmasti hyvä täyte :) Iloista Pääsiäistä!
PoistaOlivat varmaan herkkuja :)
VastaaPoistaLeivoin perjantaina Dallaspullia ja korvapuusteja. Viimeksi leiponut pullaa varmaan kaksi vuotta sitten :D Ihmekös kaikki leipomukset meni sen siliän tien ;)
Ennen tämänkertaista leipomista ystäväni kertoi vinkin, jolla kuulemma tulee pehmeää pullaa. Silloin pitää laittaa vain vähän munaa (puolikas muna puolen litran taikinaan), ja korvata n. puolet maidosta vedellä. Joten jos nää vanhan leipurin niksit pitää paikkansa, niin ei ihme, että sulle syntyi pehmeät pullat :) Mukavaa pääsiäisen jatkoa!