keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pääsiäispulla appelsiinituorejuustotäytteellä

Pieni leipoosi puski pintaan viime perjantai-iltana ja löysin itseni leipomasta pullaa klo 23 illalla. Jo pidemmän aikaa oli resepti-idea kutitellut jauhopeukaloa ja nyt sitä sitten oli pakko päästä testaamaan. Peruspulla saa täytteekseen pääsiäisenä usein rahkaa ja rusinoita, mutta tällä kertaa laitoinkin täytteeseen appelsiinituorejuustoa. Pullataikinan leivoin vähän vahingossa ilman kananmunaa ja laktoosittoman maidon puutteessa päädyin käyttämään nesteenä veden ja kaurajuoman sekoitusta. Hyvää, pehmeää pullaa tuli tälläkin tavalla.



Täyte 

Tämä annos riittää n. 12-15 pullaan, eli reilu puolet puolen litran pullataikinasta.

200 g appelsiinituorejuustoa
1 kananmuna
makeutukseen vaniljasokeria
(appelsiinimarmeladia, mikäli haluat voimakkaamman appelsiinin maun)

Leivo pullataikinasta pyöreitä pullia ja kohota pellillä. Paina kohonneeseen pullaan keskelle kolo juomalasin pohjalla. Täytä kolo tuorejuustotäytteellä. Voitele reunat kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.

Pulla muuntuu leivokseksi, kun koristelet sen persikkaviipaleilla.

Pullantuoksuista Pääsiäistä! 





9 kommenttia:

  1. Omg omg omg miten hyvää ja parempaa kuin Dallas pulla. :) Ihanaa pääsiäistä Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan tuorejuusto on hyvä kaveri pullalle! Iloista pääsiäistä, Tiia <3

      Poista
  2. Voi taivas miten herkullisen näköisiä, kuolatipat taas roikkuu leualla.
    Ihanaa pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Jonkinlaisia rahkapullia ajattelin minäkin, ihan ekaa kertaa eläessäni, tässä pääsiäisen aikana leipoa. Iloista pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuorejuustosta tuli hyvin samanlainen kuin rahkasta, mutta pehmeämmän makuinen :) Iloista pääsiäistä!

      Poista
  4. Tuo appelsiinituorejuusto kuulostaa todella hyvätä vaihtoehdolta, nams !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii! Vaniljatuorejuustostakin tulisi varmasti hyvä täyte :) Iloista Pääsiäistä!

      Poista
  5. Olivat varmaan herkkuja :)
    Leivoin perjantaina Dallaspullia ja korvapuusteja. Viimeksi leiponut pullaa varmaan kaksi vuotta sitten :D Ihmekös kaikki leipomukset meni sen siliän tien ;)
    Ennen tämänkertaista leipomista ystäväni kertoi vinkin, jolla kuulemma tulee pehmeää pullaa. Silloin pitää laittaa vain vähän munaa (puolikas muna puolen litran taikinaan), ja korvata n. puolet maidosta vedellä. Joten jos nää vanhan leipurin niksit pitää paikkansa, niin ei ihme, että sulle syntyi pehmeät pullat :) Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!