perjantai 2. lokakuuta 2015

Suklaahippusilla höystetyt kaura-spelttikeksit

Silloin kun tarvitsen takuuvarmasti toimivaa, herkullista leivontaohjetta, kaivan esille Kaarina Roinisen leivontakirjat. Ohjeet ovat useimmiten varsin yksinkertaisia, aina hyvin selkeitä ja toimivat kotileipurin hyppysissä. Jos satut vaikka kirppiksellä törmäämään Kaarinan kirjoihin, nappaa mukaasi.



Reilun 10 vuoden kokemuksella olen oppinut, että lastenjuhlissa kannattaa hoitaa tarjoilut aika varman päälle. Tenavat ovat tottuneet kuka mihinkin herkkuihin ja erikoisemmat viritykset jäävät helposti syömättä. Keksit tekevät aina kauppansa, niinpä päätin leipoa kaurakeksejä. Spelttijauhot ovat odottaneet kaapissa sopivaa inspiraatiota, joten pienillä muutoksilla alkuperäiseen kaurasuklaalastujen reseptiin syntyivät nämä kauraspelttikeksit. 

3 dl kaurahiutaleita
2 dl spelttijauhoja (lisää 0,5 dl jauhoja, jos taikina on liian löysää muotoiltavaksi)
75 g rouhittua maitosuklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
125 g sulatettua leivontamargariinia
0,5 dl siirappia (vaalealla siirapilla  maku on pehmeämpi kuin tummalla)
1 muna

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon jäähtynyt rasva, siirappi ja kananmuna. Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele taikina n. 40 cm pituisiksi tangoiksi jauhoisella leivonta-alustalla. Itse tykkään käyttää silikonista alustaa leivonnassa. Jauhoja saa käyttää aika reippaasti, muuten taikina tarttuu käsiin. Jaa tangot tasakokoisiksi paloiksi, taikinasta tulee n. 50 keksiä. Pyörittele palat palloiksi ja laita leivinpaperille. Paistoin 6-8 keksiä / pellillinen, palloset leviävät uunissa. Paista 200 asteessa uunin yläosassa 7-10 minuuttia. Jäähdytä tasaisella alustalla leivinpaperin päällä tai nosta lastalla ritilälle jäähtymään.





Hyvin maistuivat keksit isommille ja pienemmille juhlijoille! 




8 kommenttia:

  1. Kaurakeksit on aina niin hyviä <3
    Mukavaa viikonloppua Marika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauraa, voita ja siirappia, ei voi mennä pieleen ;) Ihanaa viikonloppua, Outi <3

      Poista
  2. Nam näyttävät hyviltä :) Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  3. No ni nami, täällä on aivan hillitön herkkuhimo, apua!!! Keksihimohan se tässä iski. Kivaa viikonloppua Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksihimoon ei auta kuin keksit. Okei, ehkä muromysli hätätapauksessa, mutta keksit <3 Rentoa viikonloppua <3

      Poista
  4. Ihana ohje ja kuvat! Minäkin turvaudun joskus perinteisiin leivontakirjoihin inspiraatioita hakiessani. Kaunista sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, Heli! Usein vanhassa vara parempi, varsinkin jos vähän tuunailee ohjetta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!