perjantai 10. heinäkuuta 2015

Rantsu, mansikat, nappikset ja kalusteöljy

Elämä on ollut viimeisen viikon verran kesäisen vauhdikasta. On saatu nauttia jopa helteisestä säästä, on paleltu tuulessa jalkapallokentällä, on puuhattu kotona ja kylillä, nukuttu ja syöty silloin kun on muistettu ja ehditty. Viikon hulinoinnin jäljiltä huusholli on kuin pommin jäljiltä, mutta c'est la vie. Tässä muutama palanen kuluneelta viikolta. 

Lauantaina kävimme pulahtamassa Sipoon Pilvijärven uimarannalla. Ihanaa, kun uimavedet alkavat vihdoin vähän lämmetä! Paikka on oikein kiva. Nurmikolla on huomattavasti siistimpää ottaa aurinkoa ja pitää picniciä kuin hiekalla, lisäksi alueelta löytyy makkaranpaistopaikka ja kioski. Kuvaaminen oli hieman haastavaa, sillä porukkaa oli runsaasti enkä tietenkään halunnut paparazzina häiriköidä tuntemattomia. Niinpä tässä pari järvimaisemaa. 






Sitten alkoikin jo hartaasti odotettu Helsinki Cup. Viikko piti sisällään suhailua pitkin Helsinkiä, saimme pelata neljänä päivänä eri kentillä. Mikään urheilutapahtuma ikinä ei jännitä niin paljon kuin oman lapsen peli, joten kyllä sitä kahden pelin jälkeen oli jo aika lailla takki tyhjänä. Itse en ole koskaan joukkueurheilua harrastanut, mutta todella mukavaa on näiden nappuloiden mukana kulkea kannustamassa ja huoltamassa. Ikimuistoisia hetkiä varmasti kaikille mukana olleille!  Nyt nappikset saavat hetken tuulettua ennen seuraavaa turnausta. Jos sieltä tulisi otettua vähän enemmän kuviakin. 





























Ai niin, tulihan tuossa viime viikolla askarreltua terassin ison ruokapöydän kanssa. Käsittelin pöytää pitkään ja hartaasti hiomakoneella, tältä pöytä näytti hionnan jälkeen (skippaa sauvignon blanc). Hetken jo harkitsin pöydän käsittelemistä värittömällä öljyllä tai vahalla, mutta päädyin kuitenkin palaamaan alkuperäiseen väriin. Muuten olisi edessä ollut sama käsittely kuudelle tuolille. Toisekseen tuo väri sopii terassillemme paremmin kuin vaaleampi versio. Pitääpä tehdä terassipostausta, kunhan saadaan kalusteet paikoilleen. 



Ja vihdoinkin: Mansikan satokausi on käynnistynyt! Itsepoimintaan minun selkäni ja polveni eivät taivu, joten haen suosiolla marjat torilta. Ostin eilen 5 kg Polkaa ja olipa makoisia marjoja. Suurin osa vilahti pakkaseen talvea odottelemaan, eikä laatikosta mennyt huonoja marjoja roskiin varmaan viittäkään. Huomenna voisin hakea toisen laatikollisen, eihän se 5 kg riitä mihinkään ;) 



Minä huitaisen nyt viikon hiekat ja tekonurmet keskuspölynimurin uumeniin :) 
Mansikkaista viikonloppua! 

10 kommenttia:

  1. Pilvijärvi on tuttu paikka:) Kivalta ja hyvältä näyttävät kesämenot teillä!

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia järveltä:) Tiedän tunteen, kun oma lapsi kilpilee. Itse olen eräänkin kerran vetistellyt kun tytöt kilpaili kilpacheerleadingiä ja sitä tunnetta, kun esitys meni nappiin tai jos tuli vielä voitto
    Minäkin haluaisin jo laitella marjoja, mutta odotamme vielä sitä kodinkonekuormaa, joten siirtynee vielä eteenpäin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheerleading on näyttävä laji! Ihan hermojaraastavia pelejä oli kyllä kaksi viimeistä... Tästä se marjakausi vasta alkaa :) Toivottavasti saat koneet pian!

      Poista
  3. Varmaan hieno kokemus nappulalle Helsinki Cup :)
    Mulla oli viime kesänä kanssa pöytäkäsittely... Samalta näyttää kuin meidän pöytä. Oli pakko hioa, kun kunto ei ollut kovin hyvä :D
    Viini näyttää muuten oikein hyvältä ;)
    Mukavaa heinäkuun jatkoa säästä huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se mahtava tapahtuma ja eilen meni vielä kisadiscossa myöhään :) Tuolit olisivat kovasti samaa käsittelyä vailla, mutta niissä taitaa joutua turvautumaan santapaperiin. Ei houkuta... Ihanaa heinäkuuta, Suvi!

      Poista
  4. Meillä pelit kesti 5 päivää, nyt saa juniorikin olla kesälomalla. Seuraava turnaus onneksi kotikulmilla ja vasta elokuun alussa.
    Oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, teillä on mennyt turnaus tosi hyvin! Meillä on jo parin viikon päästä lähtö seuraavaan ja sitten alkaakin taas piirisarja... Ei juuri breikkiä tänä kesänä.

      Poista
  5. Uskomatonta, mutta olen asunut +40 vuotta Pilvijärven läheisyydessä, mutta kertaakaan en ole siellä käynyt ;) Lähelle taitaa olla liian pitkä matka...Toisaalta, kun on tuo "oma" järvi vieressä, tulee helpommin hakeuduttua meren ääreen jos vieraat rannat alkavat houkuttaa.

    Toivotaan, että vielä saamme rantakelejä, kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus vaan lähellä on kaukana :) Rantakelejä saisi todella jo alkaa näkymään... Lämpöä odotellessa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!