torstai 16. heinäkuuta 2015

Terassilla

Tänä kesänä terassisäät ovat olleet niin vähissä, että iso ruokapöytämme on jäänyt vallan käyttämättä. Niistä harvinaisista lämpöisistä hetkistä on nautittu toisella terassilla. Toisaalta pihatyöt ovat vieneet siinä määrin aikaa, että terassia ei ole myöskään huollettu. Pesu ja öljyäminen osoittivat, että laudat vaatisivat perusteellisen hionnan ja käsittelyn, mikä olkoon ensi kevään hommia. Nyt ei enää yhtään projektia lisää tälle kesälle!Terassi saatiin vihdoin siihen malliin, että matot ja vast'ikään käsitelty pöytä ovat paikoillaan ja pääsimme nauttimaan pilvien raosta pilkahtelevasta ilta-auringosta. Matot ovat viime kesän hankinta Askosta ja ne on ulkokäyttöön tarkoitettu. Terassilla viihdytään usein paljain varpain, joten matot tuntuvat mukavilta jalan alla. Samalla ne rajaavat ruokailuryhmän kokonaisuudeksi. Mattoja on kaksi samanlaista rinnakkain, koska yksi iso matto olisi hankala käsitellä eikä tarjontaakaan isoista terassimatoista tuntunut ihan ruuhkaksi asti olevan. 

Ison pöydän ääreen mahtuu helposti kahdeksan ruokailijaa.

Matot antavat huolitellun ilmeen terassille.

Terassi toimii kesällä olohuoneen laajennusosana.

Fetasalaattia grillatun ruuan lisukkeeksi.
Kattaus klassisesti Teemaa, Kartiota ja Savoniaa, vihreät tabletit Pentikiltä.


Terassikattauksen tehosteväreissä olen tänä kesänä mieltynyt vihreän ja pinkin yhdistelmään. Niissä on tarpeeksi potkua pärjäämään lämpimän, tumman puun ja hallitsevan graniitin kanssa. Ja jatkuuhan sama värimaailma pihan puolellakin, sillä terassilta saamme ihailla ruusujen kukintaa ison istutusalueen keskellä ja jonain päivänä toivottavasti myös vaaleanpunaisia kärhöjä toisella puolella taloa.

Nyt sitten odotellaan niitä terassikelejä! Mikäs sen mukavampaa kuin istuskella lämpimänä kesäiltana terassilla hyvän ruuan merkeissä.


16 kommenttia:

 1. Toivotaan, että ensi viikon sääennusteet pitäisivät paikkansa ja pääsisimme taas nauttimaan helteistä

  VastaaPoista
 2. Ooh te ahkerat. Täällä poika öljysi eilen terassin ja tänään puutarhakalusteet takaisin terassille. Halua olisi uusiin, mutta on ne vaan aika hintavia.... Ostettiin sitten uusi pöytäliina ja istuintyynyt, josko niillä pärjättäisiin tämä kesä. :)

  Aurinkoista torstaita Marika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo öljyäminen kyllä aina vähän tylsä operaatio... Tekstiileillä saa uutta ilmettä, meillä on kuluneet tuolit piilotettu tyynyjen alle ;)

   Poista
 3. Voi toivottavasti ilmat muuttuisi, niin saisi tuolla mukavalla terassilla viettää aikaa.

  VastaaPoista
 4. Terassikelejä odotellessa <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa helle ensi viikolla rantautuisi Suomeen, siinä toivossa... Hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Oi, kuinka upea lopputulos! Kunpa mekin saisimme tästä vähän inspiraatiota... Oma terassikalusto ja koko terassi on edelleen öljyämättä, kun harvemmin on ollut sellaista säätä, että se olisi ehtinyt kuivua (seliseli...)
  Terassilla olemme syöneet vain kerran. Yleensä normaalikesänä tähän mennessä siinä olisi syöty jo kymmenet aamupalat, iltapalat ja päivälliset. No, no can do - helteitä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsää hommaahan se öljymäinen on, mutta kiva sitten lopulta viettää terassilla aikaa :) Meillä ollaan katoksen alla, joten vaikka sateella siellä ollaan jos lämmintä vaan on. Aurinkoista loppukesää!

   Poista
 6. Ihanat värit! Meillä terassi ei ole päässyt vielä kunnolla käyttöön kun koko ajan on remonttia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Remppahommilla on taipumusta viedä aikaa lokoisammilta puuhilta, tsemppiä remonttiin!

   Poista
 7. Toivotaan lämmintä loppukesää ja paljon terassikeöejä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!