maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kukkia ja kukkien odotusta

Ihanaa, kun koko ajan kukkii jollakin nurkalla! Aina on jotain ihasteltavaa ja odotettavaa. Kukinta jatkuu keväästä syksyyn ja vielä huikeat ruskavärit bonuksena. Hyvin on alkuperäinen omistaja suunnitelmansa tehnyt, ei tarvitse minun kuin vähän hienosäätää. 

Päivänliljat ovat tänä vuonna kasvattaneet valtavasti lehtiä ja kaipaavat kipeästi jakamista, mutta muutama kukkakin onneksi kuitenkin puhkesi. Tässä päivänliljassa kukkavarret jäävät mataliksi, mutta kukka on kaunis. Laitoin keväällä maahan muutamia gladioluksen sipuleita - tai niin ainakin kuvittelin. Terhakkaan kasvuun ne lähtivätkin, mutta tämä on kyllä minun mielestäni varjolilja. Tai sitten gladiolukset eivät lähteneet kasvuun ja en vain muistanut penkissä olevan varjoliljaa. Viime kesänä ei tullut niin tarkasti kirjattua ylös, mitä maasta nousee. No ei se mitään, varjolilja sopii tuohon penkkiin oivallisesti. Joudun vain siirtämään sen vähän toiseen paikkaan, kun pensas levittää oksansa nyt näiden päälle. Sekin ottanut pikku kasvuspurtin. 
Ja sitten pienet rumpujen pärinät. Nuppuja istutusaltaassa! Kärhö ja yksi uusista päivänliljoista ovat nupulla. Voi tätä jännitystä! 
Kuunliljatkin ovat kohta puhkeamassa kukkaan. Niissäkin on tänä vuonna kovin vähän kukkia. Ihan sademetsäfiilis tulee tuosta isolehtisestä kuunliljasta. 11 kommenttia:

 1. Istutukset ovat ilme hyvin juurtuneet kun nyt jo nuppuja pukkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä positiivisesti yllättynyt! Varsinkin päivänliljat olivat niin onnettomia juurakon kappaleita, kun istutin vaan nuppuja tekevät. Ihanaa <3

   Poista
 2. varjolija on aina kaunis ja iloinen yllättäjä:)

  VastaaPoista
 3. Kukat sulostuttavat arkea. Minusta on ihanaa pörrätä pihalla kukkien keskellä ja kasvarista on tullut suosikkipaikkani lukea päivän lehti.
  Kaikki, paitsi puitarhan hoito, on turhaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin! Pihalla pitää kiertää joka päivä tarkistamassa tilanne <3 Nyt mua jänskättää kyllä nuo kärhöni ihan hirmuisesti :)

   Poista
 4. Ihania varjoliljoja! Meidän päivänliljat ovat vasta nuppuvaiheessa - aurinkoa kaivataan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko tekisi päivänliljoille hyvää, uusia nuppuja on ilmestynyt :)

   Poista
 5. Voi, mitä ihania kukkia! Mulla on vain muutama "mikälie" valkoinen lilja.
  Oon taas viime aikoina miettinyt, että taidan olla aika vanha jo, kun päivän kohokohtiin kuuluu pihakierros aukeavia nuppuja tutkien :D
  Eilisen ihanin yllätys oli keväisen hankinnan (tarhakurtturuusu Louise Bougnet) ensimmäinen kokonaan auennut kukka. Voi vitsit, se on ihana!
  Odottelen vielä muiden ruusujen aukeamista, jotta saisin kuvia... yllätysyllätys... puutarha-aiheiseen postaukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen sitten myös vanha, kun kuljeskelen joka päivä pihalla tarkistamassa tilanteen :D Uusien ostosten ensikukinnan odotus on erityisen kutkuttavaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!