keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Mansikan satokausi on alkanut!

Nyt niitä saa! Ihanat kotimaiset mansikat ovat taas täällä. Kävin hakemassa läheiseltä marjatilalta 4 kg laatikollisen Polkaa ja voi hyvänen aika, miten isoja ja makeita mansikoita sainkaan! Mansikan satokausi on alkanut todella etuajassa, onhan kevät ja alkukesä ollut lämmin ainakin täällä etelässä. En muista, että olisin koskaan pakastanut mansikoita ennen juhannusta. 

Marjoja kuluu talven aikana smoothiessa ja puuron lisukkeena paljon, joten lähiviikoille tulee riittämään puuhaa pakastimen täyttämisessä. Hiukan pääsi nyt tuo aikainen sato kyllä yllättämään, nimittäin iso arkkupakastin on vielä sulattamatta. Tiedän siis, mitä teen heti juhannuksen jälkeen... Marttojen ohjeen mukaan mansikoille olisi hyvä ripsauttaa hieman sokeria ennen pakastamista, sillä sokeri edesauttaa marjojen maun, koostumuksen ja C-vitamiinipitoisuuden säilymistä. Yleensä näin olen tehnytkin, mutta kun nyt yritän vältellä lisättyä sokeria muutenkin, niin tämä erä mansikoita sujahti pakastimeen viipaloituna ihan sellaisenaan. 

Joko on mansikkakausi korkattu? 
Säilötkö sinä marjoja talven varalle?  
Mikä on lempimansikkaherkkusi? 
6 kommenttia:

 1. En ole vielä hankkinut mansikoita. Oma mansikkaherkkuni on itsetehty mansikkahillo. Pakastan aina vähän marjoja myös talven herkkuja varten.
  Ihanaa juhannusviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsetehty mansikkahillo on niin paljon parempaa kuin kaupan! Vielä vähän limeä mausteeksi niin vot <3 Ihanaa juhannusta!

   Poista
 2. Kyllä vaan - kausi avattu. Kesäkuun alun juhlissa mansikkakakut täyttyivät ja peittyivät kotimaisiin mansikoihin :) Ihan parasta!
  Ihanaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkakakku on kesäherkku <3 Ihanaa juhannusta!

   Poista
 3. Voi elämä; ovatko mansikat jo noin isoja. Minunkin on mentävä äkkiä ;)... Ihanaa juhannusta Marika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, satokausi on ihan täydessä käynnissä jo. Ihanaa juhannusta <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!