torstai 25. kesäkuuta 2015

Cobb-salaattia ja shoppailua

Kävin eilen poikien kanssa Jumbossa kesävaateostoksilla. Kaappi-inventaarin perusteella lähtötilanne oli varsin hyvä, joten massiivista vaatevuorta ei ollut tarvetta lähteä hakemaan. Onneksi, sillä shoppailussa on lasten kanssa omat haasteensa. Pienemmällä menee hermot varsin nopeasti, mutta hän on jo muuttunut sen verran vaatetietoiseksi, että en voi enää ostella oman pääni mukaan. Isommalla taas on hyvin vahva käsitys siitä, mitä haluaa ja tuska seuraa siitä, että a) sitä himoittua vaatekappaletta ei löydy ja b) äiti ei hyväksy himoitun vaatekappaleen hintaa. Käykö teillä koskaan näin? 

Annoin periksi. 

Minions-pyjama teki pikkumiehen onnelliseksi. 

Chico's hoiti välitankkauksen ja lounaaksi popsittiin paneroitua kanaa, juustohampurilaista sekä Cobb salaattia. Tämä herkku oli minulta tyystin unohtunut ja se olikin kivaa vaihtelua ja erittäin ruokaisa. Cobbin salaatin sanotaan olevan lähtöisin 30-luvun Hollywoodista Brown Derby-ravintolasta, jonka omistaja oli Robert Cobb.

Kuten yleensäkin klassikkoannoksista, Cobbistakin löytyy netistä useita versioita. Cobb-salaatista löytyy broileria tai kalkkunaa grillattuna, rapeaa pekonia, keitettyä kananmunaa, sinihomejuustoa, avokadoa ja tomaattia. Chicon salaatissa kalkkuna oli nyhtöversiona, mikä toimi oikein hyvin. Tälle salaatille alkuperäismuodossaan on ominaista, että lisukkeet asetellaan riveiksi salaattipedin päälle eli what you see is what you get. Ja koska ainesosat ovat hyvinkin tuhdit, tästä ei todellakaan jää nälkä.

Lisää Cobbin salaatin tarinasta voit lukea esim. The Foodmavenista.


Todella runsas lounassalaatti, taas jaksoi shopata. 

Meidän lasten lemppari, paneroitu kanafilee. 

Sellainen shoppausreissu oli se. 
Oletko sinä tehnyt ale-löytöjä? 
Oliko Cobb ennestään tuttu herkku? 


8 kommenttia:

 1. Aleen en ole vielä eksynyt, mutta pojan syyskenkäostokset ovat tuoreena mielessä varhaisteinin kanssa shoppailusta. Ensin kävin itse pojan kanssa x2 kenkiä etsimässä. Sitten kaveriksi lähti isosisko ja he kiersivät loputkin lähitienoon ostoskeskukset. Aikaa oli kulunut 2vko:a. Lopuksi isä ja poika pistivät viisaat päät yhteen ja tilasivat "the kengät" yhdysvalloista. Siis Oulussahan ei ole kenkiä?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kuulostaa niin meidän touhuilta :D Nimim. The nappiksia metsästettiin pari kuukautta, kunnes ne löytyivät jostain tanskalaisesta nettikaupasta.

   Poista
 2. Hah, paraskin puhuja. Kengät on teidän geeneissä. Minä opetin lapset pahoille tavoille shoppaamalla heille merkkivaatteita silloin, kun olivat pieniä. Nyt ne tahtovat saman laadun oman makunsa mukaan, eikä ole ollenkaan hauskaa toimia pelkkänä rahoittajana.
  Peräkyläterveisin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on menty lastenvaatteissa henkkamaukkalindex-linjalla niin pitkään, kuin mahdollista. Kun ne vaatteet ovat kuitenkin kohta joko hajalla tai pieniä. Ja hah, siinäpä se ero onkin, että mun käytössä kengät voivat olla vuosia, toisin kuin tällä merkkitietoisella varhaisteinillä. Huomaatko, mulla on selitykset valmiina ;)

   Poista
 3. Meillä tuo hinta myös tökkii usein tuon neidin ostoksissa. Poika taas on sellainen, että kunhan vaate on hänestä kiva, on ihan sama minkä merkkinen se on.
  Ale löytöinä ollaan ostettu kahdet shortsit pojalle, bikinit tytölle ja meidän äidille synttärilahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä poika keksi merkkivaatteet ekaluokkalaisena... Ei naurattanut. Nyt opettaa niitä pikkuveljelleen. Ei naurata vieläkään...

   Poista
 4. Ekaks... Voi jessus, toi salaatti! Tuli kyllä niin himo siihen :D
  Alennusmyynneissä ei ole tullu käytyy, mutta meillä asuu kaksi hyvinkin vaate- ja merkkitietoista tenavaa :P
  Tyttö, nyt 13,5 v., on hoitanut vaateostoksensa melkein kokonaan itse varmaan pari vuotta. Onneksi hänellä on hyvä (ja kallis) maku :D
  Poika 9 v. haluaa Gantia, PP:a, TH:ä... Edullista.
  En tiedä, mihin joudun noiden lasten vaateostosten kanssa. Varmaan vararikkoon... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pinnalla DC, Vans, Burton jne. Ja Addun kapeat verkkarit. Ihan saisi tuo pienempi kaveri vielä käyttää tyytyväisenä henkkamaukkaa...

   Poista

Kiitos kommentistasi!