sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Passikuva (oliskin)

Havahduin 10-vuotishääpäivän lähestyessä siihen, että samoihin aikoihin menee myös passi vanhaksi. Oh joy, passikuvaan... Mikä siinä onkin, että passikuvassa ihmiset onnistuvat näyttämään vankikarkureilta tai vähintäänkin masentuneilta. Tuijota kameraan naama suorassa, älä hymyile, räps ja sinne meni.

Poliisilaitokselle piti tietysti varata aika etukäteen, vain kuukauden odotusaika... Homma sujuisi muuten verkossa (pisteet tästä poliisille), mutta pitää antaa sormenjäljet + samalla kertaa on asialla myös nuorempi veijari, joten käymme siis tapaamassa ensi viikolla Kissalan poikia (tai rouvia siellä toimistossa taitaa enemmän istua). Ja lisää pisteitä poliisille: Valokuvat menivät suoraan valokuvaamosta linjoja pitkin poliisin järjestelmään. Mitä niitä turhaan printtaamaan, kun mug shoteilla ei todellakaan muuta käyttöä ole kuin siihen passiin. 


Voin vannoa, että passikuva EI näytä samalta kuin kiireellä autossa räpsäisty kännykkäselfie. 
***
Voi olla, että en koskaan ikinä ever julkaise passikuvaani. 

***
Voisin ehkä opetella myös maalaamaan keski-ikäisen katoavan ylähuuleni kunnolla. 

***
Ja silmälasitkin olisi aiheellista päivittää.
 
***
Se näistä naamakuvista. Palataan päiväjärjestykseen.

12 kommenttia:

  1. Passikuvaan pitäsisi meidänkin mennä, vai kaivelisinko jonkun vanhan...kaksikymmentä vuotta sitten otetun.. : P Onkohan kukaan koskaan tyytyväinen otettuun passikuvaan? : D Epäilen, en minä ainakaan. Ai että sormenjäljet pitää nykyisin antaa? No johan...

    Autossa otettu känny-selfie on oikein nätti <3

    VastaaPoista
  2. Mun passikuva on just sellainen vankikarkuri kuva pahimmasta päästä,mut onneks tuota passia ei tuu joka päivä näyteltyä ;) leppoisaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei tarvitse :) Ja lennon jälkeen on yleensä yhtä räjähtänyt kuin kuvassa, että ihan näköinen joka tapauksessa :D

      Poista
  3. Minä panostin kerrankin passikuvaan ja menin oikein kunnon, kalliille valokuvaajalle. Kuvasta tuli ihan ok. Aiemmin ovat olleet mallia "vankilasta karannut".

    VastaaPoista
  4. Juu, passikuva on sellainen viiden vuoden välein koettava painajainen
    Mutta jos menit noin nättinä kuvaan, ei se huonosti voinut mennä.
    Kiva kuva. Raikas tuo puna huulissani ja silmälaseissakin on tätä nykyajan kissamaista yläkaarta. Oikein hyvä kokonaisuus :)

    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokihan tämän kuvan ja passikuvat välissä tuli kipitettyä räntäsateessa, ei ollut enää kuohkea kuontalo :D Leppoisaa sunnuntaita <3

      Poista
  5. Marika tuo autokuva on upea, mikä valloittava kaunotar! Osaat meikata todella kauniisti, ihosi on kaunis ja heleä ja hiuksetkin juuri niin kuin aina haluaisin niiden olevan. Ja punainen huulipuna on oma lempparini, jos se ei aina olisi hampaissa ja huulipielissä... Öhöm.

    Täytyypä tuumia kehtaisinko laittaa oman passikuvan blogiin, se on aika rajua katsottavaa.... Olisinko siinä 70vee....

    Iloista sunnuntaita senkin kaunotar. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia muru, eipäs liioitella <3 Ihanaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Voi hitsi noiden silmälasien malli sopii sulle täydellisesti!!!

    Minulla olisi edessä myös passikuvaan meno, kun passi pitäisi uusia. Nuorempana sitä saattoi mennä passikuvaan vaikka suoraan töistä, nyt tekis mieli mennä ensin kauneushoitolaan puleerattavaksi ja sieltä kipittää suoraan sinne kuvaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kyllä täytyy tunnustaa, että peilin edessä kului reippaasti tavallista enemmän aikaa. On valovoiteet ja hiuspuuterit ym. kemikaalit tupsuteltu. Ja silti lopputulos on se vankikarkuri!

      Poista

Kiitos kommentistasi!