tiistai 6. tammikuuta 2015

Joulun loppu

Loppiaisen kunniaksi joulukuusi siirtyi olohuoneen nurkasta pihalle ja tuuhea kun oli, jätti jälkeensä ennennäkemättömän määrän neulasia. Niitä varisi aivan naurettavia määriä ja silti kuusi oli TUUHEA. Imuroinnin lomassa ei tullut tästä spektaakkelista kuvia otettua. Ehkä ihan hyvä, muuten saattaisin ensi joulun sortua harkitsemaan muovikuusta. 

Palmu saa kuusen lähdettyä hallita ylhäisessä yksinäisyydessään olohuonetta.
 Ihme ja kumma, se on säilynyt hengissä jo pari kuukautta!

Joulun rääppiäisiä keräilin myös jääkaapista ja niistä syntyi tämä puolukkajuustokakku. Alkuperäinen resepti löytyy Leivontagiaa-blogista. Valkosuklaata ei kaapista löytynyt (kukahan sen oli syönyt...) ja lisäsin täytteeseen rahkaa eli sellainen sovellettu versio tästä sitten tuli. Kakku symboloi joulun päättymistä monella tavalla. On piparkakkutalon jäännöksiä, jotka ovat jauhettuna odottaneet purkissa jatkokäyttöä, havunneulasia ja nuo kaksi jantteria lyömässä päitään yhteen ovat kyllä ilmetyt taistelevat veljekset, joille tekee vähintäänkin hyvää päästä jo kouluun / eskariin huomenna. 

Ohi on - hengessä sävelletty kakkupahanen. 











Vähäsen saa vielä punaista jäädä olohuoneen piristykseksi. Amaryllis vasta aloittelee kukinnan toista kierrosta ja punaiset Kivet antavat tilaa vaaleammille sävyille ehkä joskus helmikuussa. 






Kohti kevättä mennään, mutta näillä pakkasilla tuntuu kaikki lämpö olevan tarpeen - myös värien muodossa. Aurinkoista tammikuuta! 



10 kommenttia:

  1. Oi ihania kuvia! Mahtava idea tuo "ohi on" kakku, jos siis jaksaisi sellaisen leipaista... En ole mikään leipoja, se suorastaan ahdistaa, kun niin tarkkaan pitää noudattaa ohjeita. ;) Mutta kakku on niin kivan näköinen ja varmaan mahtavaa herkkua.

    Meillä ollut monta vuotta muovikuusi, kissat kaatoi havukuusen aikoinaan ja kerta riitti, se oli viimeinen tuoksuva aito kuusi. <3 Vaikka aito on aina aito, kaikessa. .)

    Mukavaa loppiaista ja nauttikaa herkuista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, Tiia! Meillä ei syödä sukulaatia (karkkilakko), mutta juustokakkuja ei lasketa :P Hyvää oli!

      Poista
  2. Ihanan näköisen herkun olet leiponut joulun päättäreihin.
    Ja kauniita värejä kodissasi. Mullakin Amaryllis on kauniissa kukassa, mutta se onkin tekokukka ;D Ne perheen kissat, ne kissat...

    Oikein hyvää alkavaa arkea!

    VastaaPoista
  3. Valkosuklaa on ihan parasta, joten ei ihme, jos katosi.. Kaunis amaryllis. Kyllä palmu aina kuusen voittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mä en edes tykkää valkosuklaasta, mutta kun se makeanhimo iskee niin kaikki käy!

      Poista
  4. Oih, mikä ihana kakku! Tuollainen tuo hyvän mielen pöytään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viltsu :) Kakusta tuli ihan hauska siihen nähden, että aloittaessa ei ollut mitään käsitystä mitä olen tekemässä :D

      Poista
  5. Vau, mikä palmu...oletko ostanut sen isona vai kasvatellut itse?
    Ihana idea leipoa kakku joulun päättäreiks ja kuinka herkulliselta se kulostaa ja näyttää!
    Tiian blogin kautta tänne pomppasin ja tuntui kivalta jäädä seuraamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Tuitiina, kiva kun löysit tänne :) Palmu on Ikeasta ostettu suunnilleen tuon kokoisena. Saa nähdä venähtääkö vielä lisää pituutta minun hoidossani (todnäk ei...)

      Poista

Kiitos kommentistasi!