tiistai 25. marraskuuta 2014

Suklaabanaanikakku

Tämä resepti on ensimmäinen itse kehittelemäni kakkuresepti ja se on peräisin sinkkuajoilta, jolloin en todellakaan viettänyt aikaa keittiössä. Lukemattomia kertoja olen tätä leiponut, joskus hieman säätäen, mutta perusresepti on ja pysyy. Takuuvarma herkku kahvipöytään!



Tarvikkeemme ovat: 
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g suklaata (Fazerin sininen tai mistä nyt satut tykkäämään)
1 iso banaani
Vuokaan: Voita ja Suklaa Manna-ryynejä

Ja näin se syntyy:

Voitele rengasvuoka ja jauhota Suklaa Mannalla.
Rouhi suklaa ja soseuta banaani.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden.
Lisää suklaa ja banaani, sekoita tasaiseksi.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 35-45 min, omassa uunissani valmista tulee hieman alle 40 minuutissa.

Halutessasi voit tehdä kakun päälle mokkakuorrutuksen. Itse teen sen summamutikassa kahvista, tomusokerista ja kaakaojauheesta, voita lisäämällä saa kiiltoa. (Pitänee kehitellä kuorrutusohje, kun joka kerta mietin erikseen, mitäs siihen nyt tulikaan.)

Vähän sokerimassakukkasia tms. koristeeksi et voilá!


2 kommenttia:

  1. Voi mahoton, tämä on takuuherkkua. Ja juu sinistä tungen kaikkiin suklaahommiin. Mokkapaloissakin on aina levyllinen hakattuna ihaniksi suusattumuksiksi. <3

    Iloista viikkistä. <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!