Kevätmessuilla pääsin maistelemaan Linkosuon uusia uunipaahdettuja ruislastuja ja sain niitä mukaan kotiinviemisiksi ja perheen armottomien makutuomarien testattavaksi. Linkosuon ruissipsejä olen käyttänyt paljon, ne on kätevä täyttää vaikkapa savulohi-ranskankermaseoksella. Uudet lastut ovat rakenteeltaan hieman ohuempia ja ne eivät kestä täyttämistä, sillä ohut lastu vettyy helpommin. Sen sijaan dippaukseen nämä lastut sopivat oivallisesti. Kaupassa ruislastut löytyvätkin sipsihyllystä.
Ruislastuja ei varsinaisesti voi kutsua terveysruuaksi, mutta vähintäänkin tämä on se parempi vaihtoehto naposteluun. Katsotaanpa ruislastuja hieman ravintosisällön näkökulmasta. Samaan aikaan talosta löytyi myös sour cream & onion sipsipussi, joten tässäpä lukuja:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||
Lastut on paahdettu uunissa ja sisällöstä 52 g on täysjyväruista. Tämä näkyy ravintosisällössä: tuplasti proteiinia ja kuitua sekä reilusti vähemmän rasvaa - erityisesti tyydyttynyttä rasvaa todella vähän. Ja tuhti rukiinen maku varmistaa myöskin sen, että näitä ei ehkä tule napsittu ihan niin holtitonta tahtia kuin perunalastuja. Sitä kautta kulutuskin voi jäädä järkevämpiin mittasuhteisiin. (Ainakaan minulla ei sipsipussista napsiminen ikinä jää siihen yhteen kouralliseen. Ikinä.) Ja vielä yksi plussa: Ruislastuissa ei ole käytetty arominvahventeita.
Mitä makuraati sitten sanoi? Ensi alkuun suhtautuminen oli vähän epäilevää, mutta kummasti ne ruislastut kuitenkin katosivat lautasilta. Suosikiksi valikoitui sour cream & onion, joka on poikien suosikki myös perunalastuissa. Itse tykkäsin lopulta eniten ranchin tomaattisesta mausta. Hyvät dipit vielä lisukkeeksi ja tässä on terveellisempi vaihtoehto lätkäkatsomoon.
Kolme dippiä syntyy nopeasti, mittasuhteet maun mukaan:
Guacamole
avokado, 1 rkl ranskankermaa, loraus limemehua, suolaa (halutessasi voit lisätä tähän tuoretta korianteria, chiliä ja pieneksi hakattua tomaattia)
Pikasalsa
puoli purkkia Mutti-tomaattimurskaa, desin verran chiliketsuppia, suolaa, tabascoa
Ranskankermakastike
ranskankermaa (17 % laktoositon on hyvää), dijon-sinappia, hunajaa, suolaa, pippuria, tuoretta basilikaa
Dipin kanssa menee kaikki ja nuo ovat varmasti terveellisempiä kuin sipsit. :) Nam iski heti suolaisen nälkä. .) Kivaa päivää Marika <3
VastaaPoistaNiin menee, tällaiset snacksithän on hyvä syy syödä herkullista dippiä, kun ei guacamolea ihan lusikalla suoraan kulhosta kehtaa lapioida suuhun :D Aurinkoista kevätiltaa, Tiia <3
PoistaMaistoin näitä kaikkia. Valkosipuli oli mun suosikkini ja ranch toisena. Heti aloin miettimään täytteitä näihin sipseihin. Oli kyllä niin herkkuja.
VastaaPoistaValkosipulikin oli hyvä, ei ollut liian äkäinen valkosipulin maku :)
PoistaDipit, ja lastut. <3
VastaaPoistaOn ne vaan hyviä, yhdessä ja erikseen :D
Poista