perjantai 19. helmikuuta 2016

Helppo ja herkullinen jälkiruoka viikonlopuksi | Kerrosjälkiruoka

Helppoja ja herkullisia jälkiruokareseptejä ei ole koskaan liikaa, joten tässä vinkki viikonlopuksi. Marjat ja vaniljakastike ovat aina toimiva yhdistelmä, ja kun niihin lisätään vielä keksimuruja niin tämähän on kuin osiin purettu marjapiirakka. 




Kerrosjälkiruoka


Pohjalle: Kuningatarkiisseli

Keitä mustikoista ja vadelmista paksu kiisseli. Itse keitän kiisselit ja marjakeitot aina perunajauhopaketin ohjeella. Tähän oikein marjaisaan kiisseliin laitoin tuplasti enemmän marjoja ohjeeseen verrattuna. 


Keskelle: Paksu vaniljakastike

Vaniljakastikkeen voit keittää itse tai käyttää valmista vaniljakastiketta, kunhan kastike on kermaisen paksua eikä laihaa litkua. Tässä yksi ihana vaniljakastike aidosta vaniljasta tehtynä. 

puolikas vaniljatanko
4 dl maitoa
3 keltuaista
4 rkl sokeria (vielä voimakkaamman vaniljan maun saat, jos käytät vaniljasokeria)

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Lisää kattilaan maito, keltuaiset, vaniljatanko ja sokeri, ja kuumenna sekoittaen koko ajan vispilällä kunnes kastike sakenee. Älä keitä. Kun kastike on valmis, ota vaniljatanko talteen. Itse tehty vaniljakastike on herkullista, kannattaa kokeilla (vaikka se kaupan valmiskastike onkin helppo vierasvara pitää jääkaapissa). 


Pinnalle: Piparimuruja tai muita keksimuruja 

Keksit menevät siististi muruiksi, kun kaulitset ne pakastepussissa. 


Kokoa jälkiruoka laseihin tai jälkiruokamaljoihin. Annokset voi valmistaa jo etukäteen jääkaappiin odottamaan, lisäät vain keksimurut juuri ennen tarjoilua, jotta ne säilyttävät rapeutensa.  

Herkullista viikonloppua ja ihanaa lomaa etelän talvilomailijoille! 



8 kommenttia:

  1. Nam todella hyvää ja siitä kiva, että voi tehdä vaikka ennen vieraiden tuloa valmiiksi. Oikein mukavaa viikonloppua Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjaisat herkut on niiiin hyviä! Ihanaa viikonloppua, Tiia <3

      Poista
  2. Voi nam! Hitsit kun ei oo mitään kastiketta täällä valmiina...marjoja ois ollut pakkasessa. No huomenna kauppaan ja herkuttelemaan. Kiitos herkkuvinkistä ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljakastikehan on hyvää ihan kaiken kanssa, sitten vaan keittelemään soosia :) Hyvää viikonloppua, Outi <3

      Poista
  3. Ihanan näköinen jälkkäri.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin hyvää! Marjat ja vaniljakastike on ihana yhdistelmä :) Rentoa viikonloppua, Kati <3

      Poista
  4. Oi ihana! Tulee mieleen viime syksynä tekemäni Marjatrifle-jälkkäri, siinä oli keksimurua, marjoja tuoreeltaan ja jotain mascarpone-vaahtoa, oli hyvää :-P Täytyypä kokeilla tätäkin joku kerta, kiitos siis vinkistä :) Ja mukavaa lauantai-illan jatkoa :)

    VastaaPoista
  5. Vanilja kaikissa muodoissaan on aina herkkua!

    Ihanaa hiihtolomaviikkoa Marika <3!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!