sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Nachopaistos

Maku-lehdestä löytyi arkiruokaosiosta nachopaistoksen ohje. Texmex - kyllä. Nachot - kyllä. Pavut - kyllä. Chiliä - kyllä mielellään. Juustoraastetta - kyllä. No, kokeillaanpa tätä. Pikku ongelma. Perheen miesväki ei jaa ehdotonta rakkauttani kidneypapuihin. Niinpä päädyin palastelemaan ohjeen muotoon, josta löytyy jokaiselle jotakin. Ei sillä loppujen lopuksi hirveästi enää ollut tekemistä alkuperäisen kanssa, muuta kuin nimi ja idea. 

Näillä mentiin:

Paista pannulla 2 shalottisipulia ja 1 iso valkosipulin kynsi, sekä 400 g jauhelihaa. Mausteeksi juustokuminaa, suolaa ja chilijauhetta (sen mukaan, miten tulisesta tykkää). Ketsuppia tai tomaattimurskaa antamaan kastikemaista rakennetta. Jauhelihaseos uunivuokaan, päälle murenneltuja nachoja ja juustoraastetta. Uuniin gratinoitumaan, valmis kun juusto on sulanut. 



Sitten papumössön kimppuun, refried beans olisi tälle ehkä lähisukulainen, jos muhennoksen antaisi hautua tarpeeksi pitkään. Siis: 

Pannulle purkillinen kidneypapuja chilikastikkeessa, paloiteltu suippopaprika ja punainen chili, tai kaksi. Lisäksi chiliketsuppia. Suolaa tarpeen mukaan.  Eli tein papulisäkkeen erikseen, alkuperäisohjeessa oli jauhelihan seassa papuja ja ananasta. 



Nautitaan salaatin ja ranskankerman kanssa. Tuore tomaatti kuuluu minusta erottamattomasti texmex-ruokien kaveriksi, joko sellaisenaan tai tuoresalsassa. Korianteri unohtui lautaselta, se antaisi tähän sopivasti raikkautta. 



Tuomio: Ihan ok muuten, mutta nacho-juustopäällinen oli kuivaa ja nachot sitkistyivät (saattoi olla uunissa liian pitkään). Nuoren ruokatuomarin kanssa tulimme siihen tulokseen, että tässä toimisi paljon paremmin juustokastike kuin juustoraaste. Alkuperäisohje oli selkeästi suunnattu perheen juniorikokeille, mikä selittänee yksinkertaisemman lähestymistavan. 

Ruoka maistui lapsille, joten tehdään toistekin, mutta opetellaan tekemään kunnon juustokastike. Chilipapumuhennos olisi hyvää myös grillatun lihan kaverina. Tai leivän päällä juustoraasteella kuorrutettuna. 



8 kommenttia:

  1. Tulee mieleen "k-koekeittiö-kokkailut" joskus kauan sitten.... Idea jostain ja toteutus sen mukaan mitä kaapista löytyy ;) Tuo kyllä näyttää hyvältä jo noinkin, mutta juustokastike sopii aina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun kokkailut on just tätä. Ohjeesta idea ja sit tehdään jotain sinne päin...

      Poista
  2. Kuvien perusteella näyttää syötävän hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on harmi, joskus onni, että maku ei välity kuvista :D Texmex-maut ei tosin juuri voi mennä pieleen!

      Poista
  3. Nam :) tää uppois meidän perheelle, täytyy muistaa kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Oi tää on niin hyvää. Ensivisiitillä mukavassa blogissasi, täällä tulenkin vierailemaan säännöllisesti :) Mukavaa alkanutta viikkoa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!