keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Mokkapalat

Klassikoiden klassikko. Turnausbuffettien hittituote. Tunnetaan myös nimillä mokkaruudut ja suklaapiirakka. Vaalea sukulainen Tuuloman torttu. Ohjeesta on erilaisia variaatioita, joissakin käytetään nesteenä maitoa, joissakin taikinaan on lisätty suklaata. Mokkapalat eivät voi mennä pieleen - voiko oikeastaan mikään suklainen?

Resepti, jota olen vuosia käyttänyt on peräisin Seitsemän tähden leivontakirjasta. Tällä reseptillä mokkapaloista tulee ihanan pehmeitä ja muhkeita. Sain leivontakaverikseni tällä kertaa innokkaan eskarilaisemme. Pieni leipuri koki jännittäviä hetkiä, kun sähkövatkain täristi kättä mukavasti ja kananmuna lipsahti pienistä käsistä lattialle... Mutta voi sitä riemua, kun sai olla mukana!



Tarvikkeemme ovat:

5 munaa
4,5 dl sokeria
2 dl vettä
200 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri.
Kiehauta vesi ja lisää rasva. Sekoita kunnes rasva on sulanut.
Yhdist kuivat aineet ja siivilöi munasokerivaahdon joukkoon, lisää neste. 
Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. 

Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 15 minuuttia. 
Anna jäähtyä.




Kuorrutus
5 dl tomusokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
5 rkl sulatettua voita tai margariinia  
4 rkl kylmää vahvaa kahvia

Pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja. 

Sekoita kuorrutusainekset. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe paakuttomiksi. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä leivonnaisen päälle. Ripottele pinnalle koristeet ja leikkaa paloiksi. 

Muunnos: Marianne-palat

Kuorrutus (tällä ohjeella tulee hieman ohuempi kuorrutus)
3,5 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4 rkl sulatettua voita
3 rkl maitoa
Marianne-rouhetta sekä kuorrutuksen sekaan että koristeeksi




6 kommenttia:

  1. Saatoin juuri päättää mitä leivon kun dieetti loppuu, menee ehkä koko pellillinen! :) Enpä oikeasti muista milloin olisi tullut herkuteltua mokkapaloilla, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niihin kyllä tulee himo. Mua nauratti, kun ohjeessa luki, että säilyvät leipälaatikossa 3-4 päivää. Ei meillä ainakaan :D

      Poista
  2. Voi mitä herkkua. Itse leivoin ensimmäistä kertaa elämässäni taatelikakkua eilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taatelikakkua en olekaan leiponut sitten 80-luvun... Silloinkin ehkä kerran. Pojan kanssa tuumailtiin seuraavaksi mokkapalatuunaukseksi jotain Dumle-henkistä. Sokeri ratisee hampaissa pelkästä ajatuksesta :D

      Poista
  3. Näyttää hyvältä ja ihana pikkukokki apurina :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!