torstai 5. maaliskuuta 2015

Orkidean lumo (MakroTex Challenge Luonto)

Hieman väljästi tulkiten Pieni Lintu-blogin MakroTex Luonto-haastetta, kameran tähtäimeen joutui orkidea. Reissuilla en voi vastustaa kukkaloiston ikuistamista, se kun tropiikissa on useimmiten hieman runsaampaa sorttia kuin täällä. Tänään lähdin ostamaan Aalto-maljakkoon sopivia valkoisia kukkia. Ajatus oli majoittaa orkidea maljakkoon ruukkuineen kaikkineen. No ei mahtunut Aaltoon, mutta Villeroy&Bochin maljakkoon sopi kyllä ja ehkä vielä parempi orkidealle, kun maljakko on läpinäkyvä. Saa juuret valoa, mistä käsittääkseni orkidea pitää. Laskuri käyntiin, kuinka pitkään tämä kaunotar pysyy hengissä ja saanko sen joskus vielä kukkimaan uudestaan. 

Hurmaannun uudestaan ja uudestaan orkidean monimuotoisuudesta. Kaikenlaista kiekuraa, erilaisia terälehtiä, useita värejä. Vaihdat kuvakulmaa hitusen, ja yhtäkkiä kuvassa onkin uusi väriläiskä. Tässä luonnon ihmeitä läheltä ja kaukaa, olkaapa hyvät. 


Pieni Lintu - MakroTex challenge

18 kommenttia:

 1. Orkidea on taideteos, joka saa minutkin pauloihinsa kerta toisensa jälkeen. Kerran olen onnistunut saamaan sen uudelleen kukkaan. Se oli onnen päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet selvästi taidolla ja rakkaudella sitä hoitanut :) Voi kun tämän yksilön kanssa onnistuisin!

   Poista
 2. Orkidea on kaunis kukkanen!Minä sain vuosi sitten ensimmäisen orkideani ja olen ollut ihmeissäni kun kerran kukki ja edelleen hengissä ja mina kun en todellakaan ole mitenkään hyvä tuossa kukkien hoidossa :) Kukan kasvattelu iloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä :) Kaunis se on, vaikka sitten vaan hetken verran...

   Poista
 3. Kaunis! Mun käsittelyssä ei varmaan kestäisi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krrrhmmmm... Minähän olen juuri saamassa palmun hengiltä alle puolessa vuodessa.... :D

   Poista
 4. Orkidea on luonnon taideteos, sehän on selvä, kaunis katsella. Ei ole itsellä koskaan ollut, tuntuu kuin ottaisi prinsessan savimajaan kidutettavaksi.

  VastaaPoista
 5. Oi, on se vaan kaunis. Minäkin jo tänään samaista kasvia Kärkkäisellä ihastelin ja pienesti harkitsin jo ostamistakin mutta sitten muistin edessä olevan reissun jonka aikana kasvi minun tuurilla heittäisi veivinsä. Ehkä myöhemmin... Suomen luonnossahan muuten kasvaa semmonen kukka ku neidonkenkä, eikös se ole jonkun sortin orkidea? Oulangan kansallispuistoon mielisin sitä bongaamaan, alkukesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joitakin orkideansukuisia kasvaa Suomessakin. Onnea bongaukseen!

   Poista
 6. Kauniisti kukkiva ja hyvin taitavasti kuvattu orkidea. Se on todella aistikas ja hienostunut kukka, joka ei meikäläisen hoidossa kyllä kauan kukoista:) Paitsi kerran eräs kaunotar kitui aika pitkään, anoppi saa kukitettua ne aina uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis! Valokuvaus on jatkuvaa harjoittelua, koko ajan siitä oppii jotain uutta :) Minulla ei oikein viherkasvit menesty, eikä edelliselle orkidealle käynyt hyvin...

   Poista
 7. Kaunis orkidea. Kyllä se varmaankin kestää ja kukkii uudelleen. Olen koonnut ohjeita perhoskämmeköiden kasvattamisesta. Se on hauska harrastus, jos olosuhteet ovat sopivat.
  http://blogisisko.blogspot.fi/2008/01/nin-saan-orkideat-kukkimaan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Anna! Pitää käydä tutustumassa :)

   Poista
 8. Upea Orkidea. Täällä jo luin eräästä blogista, että 16v on Orkidea säilynyt. Oli ihanan Lumo blogi tai insta, en ole varma kumpi. Minulla kuolee kaikki kukat, siksi niitä ei ole. :)

  Upeita kuviain olet ottanut. <3 Aurinkoa viikonloppuun. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, 16 vuotta :O Jotenkin veikkaan, että tämä ei kestä ihan niin pitkään... Mulla on huono karma sisäkukkien kanssa. Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 9. Kaunis orkidea - kauniisti kuvattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiitollinen kuvattava on tuollainen kukkakaunotar.

   Poista

Kiitos kommentistasi!