Pannukakku eli pannari on yksi lapsuuteni lempiherkkuja. Pannari kuului erottamattomasti lauantai-iltaan ja palat laskettiin pikkuveljen kanssa tarkkaan, ettei toinen vaan vahingossakaan saa enemmän. Parhaimmillaan pannari oli silloin, kun olimme saaneet mummolasta rasvaista ja täyteläistä juustomaitoa eli ternimaitoa. Pannari on edelleenkin mummin erikoisherkku ja lapset pyytävät mummolareissuilla mummia sitä tekemään.
Vaikka pannari nimensä mukaisesti ei kai oikein voi epäonnistua, minulla meni pitkään ennen kuin sain ainesten sekoitussuhteen oikeaksi ja onnistuin pannarin teossa. Tällä reseptillä sitä teen tätä nykyä lasten iloksi (ja vähän omaksikin).
8 dl maitoa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria (tai tavallista, mutta vaniljasta tulee ihana tuoksu)
ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta
50 g voita tai öljyä
Munat vispataan rikki ja lisätään maito ja muut aineet. Taikina saa turvota huoneenlämmössä sillä aikaa kun uuni lämpiää.
Paistetaan reilu puoli tuntia n. 200 asteessa uunin alaosassa.
Onpa tarkka kuvaus... Keräilen blogiin tunnisteella Kokkikoulu niitä reseptejä, joilla 11 vuotias poikamme aloittelee keittiöpuuhia. Saatan ehkä joutua kiinnittämään vähän enemmän huomiota paistoaikoihin ym. pikkujuttuihin...
Yksi nautti tänään pannarinsa ilman hilloa, toiselle käy vain Saarioisten lettuhillo ja minä laitoin omatekoisia omena- ja mustaherukkahilloja sekaisin. |
Nam alkoi tekemään mieli ja olen kyllä epäonnisunut, on joskus tullut oikein laiha lätty. Useimmiten teenkin niitä latvian pannukakkuja, jotka valmistetaan piimään ja soodalla tulee kuohkeita, koska niissä en koskaan epäonnistu.
VastaaPoistaIloista ja herkullista uuttavuotta Marika. <3
Laita reseptiä jakoon, saattaisi Latvian pannukakut upota meidän herkkusuihinkin :) Kaikkea hyvää ja vielä parempaa uudelle vuodelle, Tiia <3
PoistaOi kuin hyvän näköistä �� Mun on kokeiltava tota sun ohjetta, kun en oo ikinä tähän mennessä saanut pannaria onnistumaan.
VastaaPoistaJohanna
Toivottavasti onnistuu, Johanna!
PoistaPannari, nam! Mulla siinä ongelma oli aina pellin suuruus / leivinpaperin pienuus. Ärsytti kaapia taikinanrippeitä paperin alta :( lopulta luovuin paperista kokonaan, sulatan nokareen voita uunipannulla ja kippaan taikinan siihen. Nam!!
VastaaPoistaSaija
Varmasti hyvää, kun on voissa paistettu :)
PoistaPannari on yksi minunkin suosikkejani. Harvaa leivonnaista tulee syötyä useampaa palaa mut tätä kyl tulee ;)
VastaaPoistaJuu, pannarista en minäkään koskaan selviä vain yhdellä palalla ;)
PoistaPannari on ihan parasta :D
VastaaPoista