lauantai 13. joulukuuta 2014

Limemarinoitu kuha

Tämä resepti on bongattu Hesarista vuosia sitten ja siitä on tullut jouluun ja välillä muihinkin vuodenaikoihin kuuluva suosikki. Vaalea kala kypsyy sitrusliemessä ja muodostaa kirpeydessään oivan makuparin makeahkolle, tummalle leivälle.


Kalasta on poistettu ruodot v-viillolla.

Tarvikkeemme ovat:

200 g kuhafileetä
1 dl oliiviöljyä
2 limetin mehu
1 tl rouhittua mustapippuria
1,5 tl rouhittua merisuolaa
1/2 - 1 pienehkö sipuli pienenä silppuna

Leikkaa kala noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja laita viipaleet lasitölkkiin. 
Sekoita muut aineet keskenään ja kaada liemi kalapalojen päälle. 
Anna maustua jääkaapissa 1-2 vrk ennen tarjoilua. 
Tarjoa esim. saaristolaisleivän päällä. 


Matkalla jääkaappiin...


...ja pari päivää myöhemmin leivän päällä matkalla suuhun :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!