Pieni leipoosi puski pintaan viime perjantai-iltana ja löysin itseni leipomasta pullaa klo 23 illalla. Jo pidemmän aikaa oli resepti-idea kutitellut jauhopeukaloa ja nyt sitä sitten oli pakko päästä testaamaan. Peruspulla saa täytteekseen pääsiäisenä usein rahkaa ja rusinoita, mutta tällä kertaa laitoinkin täytteeseen appelsiinituorejuustoa. Pullataikinan leivoin vähän vahingossa ilman kananmunaa ja laktoosittoman maidon puutteessa päädyin käyttämään nesteenä veden ja kaurajuoman sekoitusta. Hyvää, pehmeää pullaa tuli tälläkin tavalla.
Täyte
Tämä annos riittää n. 12-15 pullaan, eli reilu puolet puolen litran pullataikinasta.
Tämä annos riittää n. 12-15 pullaan, eli reilu puolet puolen litran pullataikinasta.
200 g appelsiinituorejuustoa
1 kananmuna
makeutukseen vaniljasokeria
(appelsiinimarmeladia, mikäli haluat voimakkaamman appelsiinin maun)
Leivo pullataikinasta pyöreitä pullia ja kohota pellillä. Paina kohonneeseen pullaan keskelle kolo juomalasin pohjalla. Täytä kolo tuorejuustotäytteellä. Voitele reunat kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.
Pulla muuntuu leivokseksi, kun koristelet sen persikkaviipaleilla.
Pulla muuntuu leivokseksi, kun koristelet sen persikkaviipaleilla.
Pullantuoksuista Pääsiäistä!